Entertainment

Charles Bronson (67) is de meest beruchte en een van de fitste gevangene die er is

charles bronson

Dit is de ultieme tijd voor creativiteit. Fit blijven is juist nu één van de dingen die ritme in de dagen houdt en zorgt dat je extra dagen thuis beter vol te houden blijven. Van een workout met weinig middelen heeft één iemand zeker veel verstand. Dat is Charles Bronson, die bekendstaat als één van de fitste gevangenen die we kennen. Maar hij is net zo berucht als fit, met zijn extreem gewelddadige karakter.

Wie is Charles Bronson?

Bronson is niet het meest gezellige type. In 1974 werd hij al voor 7 jaar naar de gevangenis gestuurd voor het plegen van een gewapende overval. Dit is langer geworden nadat hij mede-gevangen aangevallen had. Toen hij éénmaal vrij was begon hij een carrière in de vechtsport. Maar het duurde niet lang voordat hij terug mocht naar zijn cel; hij had weer een nieuwe gewapende overval gepland. Bronson kreeg zelfs levenslang nadat hij een leraar in de gevangenis voor twee dagen gijzelde. Sindsdien zit hij vast en moet hij zijn leven leiden vanuit de gevangenis.

De superfitte gevangene

Na al die jaren in de gevangenis zou je zeggen dat hij wel verzwakt zou zijn, maar niks is minder waar. Charles Bronson is ondertussen 67 jaar oud, maar het is een beest van een vent. Hij heeft de workout in de gevangenis tot een nieuw level gesleept met zijn brute kracht. Maar hoe doet hij dat?

In 2002 heeft hij met het boek Solitary Fitness zijn geheimen gedeeld en vertelt hij hoe hij zo sterk komt. En die workout is niet mis. Zowel zijn trainingsschema als zijn dieet zorgen ervoor dat Bronson op pensioenwaardige leeftijd nog enorm fit kan zijn en met alleen zijn lichaamsgewicht een bizar trainingsschema op kan zetten. Benieuwd hoe dat er precies uit ziet? Zijn hele prison-schema vind je hier.

Een film waardig

Over het leven van Bronson is ook een film gemaakt, met Tom Hardy in de hoofdrol als Bronson. Als voorbereiding op die film heeft Hardy lang getraind onder dezelfde omstandigheden als de gespierde misdadiger. Hierbij is hij bijna 20 kilo aangekomen om net zo groot te worden als Bronson.

In deze film komt goed naar voren wat voor extravagante persoonlijkheid Charles Bronson is. Zijn gewelddadige en gestoorde karakter is geen leugen. Niet voor niks heeft Bronson het grootste deel van zijn tijd in de gevangenis in isolatie gezeten. Tom Hardy heeft het voor elkaar gekregen die persoonlijkheid goed te vertolken. Met de Brit in de hoofdrol weet je dan ook wel van tevoren dat het geen saaie film is.

Watch on YouTube