De UEFA Champions league is al een aantal jaar in handen van Talpa. Zenderbaas John de Mol liet de wedstrijden in het begin zien op Veronica, maar tegenwoordig zijn ze te volgen op SBS 6. De hoogste Europese competitie werd vaak geanalyseerd door de analisten uit Veronica Inside. Vanaf volgend jaar is het weer een beetje anders. De rechten van de Champions League zijn namelijk door een andere zender overgekocht.

De Champions League verhuist van Talpa naar RTL

RTL trekt tot en met 2024 aan het langste eind. De o-zo gewilde uitzendrechten zijn vanaf volgend seizoen in de handen van zenderbaas Peter van de Vorst. We moeten dus een kanaaltje verder zappen. De wedstrijden zijn namelijk te zien op RTL 7. “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden”, laat contentdirecteur Peter van der Vorst weten. “De Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma‚Äôs voor ogen hebben.”

De Europa League bewandelt de tegenovergestelde route

Toch gaat niet al het voetbal weg bij Talpa. Zij krijgen de rechten van de UEFA Europa League en de nieuwe UEFA Conference League in handen. De twee competities worden dus in principe omgeruild. De Conference League wordt de derde Europese competitie die er ongeveer hetzelfde uit gaat zien als de Europa League. “Dit is heel mooi nieuws”, reageert directeur(tje) Marco Louwerens. “De concurrentie voor de uitzendrechten is structureel enorm. We zijn blij dat ook na de zomer Europees topvoetbal bij onze zenders te zien is.”

Een groot verlies voor Talpa, maar zoals gezegd is de concurrentie moordend en de prijs van de rechten erg hoog. Voordat de Champions League te zien was op Veronica, waren de rechten in de handen van NPO. Maar ook die maakten dit keer geen schijn van kans. Analist Simon Zijlemans (RTL) is blij met het nieuws.

Zien we volgend jaar ook weer zo’n heerlijke streaker over het veld rennen?