Morgen is het oud en nieuw en hoe je het ook viert, er zal rond middernacht een champagnefles klaar staan om gepopt te worden. Dat kan natuurlijk op de normale (lees: ietwat saaie) manier, maar wil je het nieuwe jaar inluiden met de ongeloof van anderen in de ogen? Dan is deze truc er eentje om toe te voegen aan je repertoire: dit is hoe je een champagnefles open maakt met een champagneglas.

Champagnefles openen

Een wijnopener gebruiken? De kurk met je handen laten poppen? Dat is zo 2019! Deze show wordt je mede mogelijk gemaakt door Nikolaj Makar. Samen met zijn maten deelde hij zijn kennis met de wereld, terwijl hij voor het gemak op een balkon staat van het Copenhagen Hotel d’Angleterre in Denemarken.

De champagnefles openen op deze manier heeft iets weg van de partytrick sabreren, waarbij je met een sabel (of een mes) de kurk van onderaf van de fles schiet. Misschien doet het filmpje vermoeden dat het een (champagne)fluitje van een cent is, maar daar vergis je je. De kwetsbaarheid van een champagneglas kennen we allemaal en als je hem net iets te hard of scheef tegen de fles aan schuift zal er met de kruk weinig gebeuren en ben je wel je glas kwijt.

Alles draait om het vinden van de juiste hoek en veel oefenen. Oefen eerst door zacht met je glas tegen de onderzijde van de kurk te tikken. Zo kun je testen of je hem raakt, en zien waar je hem raakt. Als je de beweging goed in de pols hebt zitten kun je wat hardere tikjes geven. Komt er eenmaal beweging in dan weet je dat het gaat lukken.

Champagnefles openen

Voel jij je dus uitgedaagd en ben je heel zeker van je zaak? Probeer het dan met een fles Dom Perignon, dezelfde fles die Nikolaj opende. Ga je vanavond toch gewoon liever aan het bier? Dan hebben we ook nog wel een tip voor je!