We weten allemaal dat luxe drankjes behoorlijk hoog in de prijzen kunnen lopen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar flessen wodka of whisky is het al te merken, maar deze champagnecollectie slaat toch wel alles. Deze drankcollectie is namelijk zo’n 10 miljoen dollar waard. Kom dan maar door met die fles Grey Goose van 50 euro.

Dure champagnecollectie

Als we het hebben over dure dranken zal champagne één van de eerste dingen zijn die in je op komt. Sommige flessen kosten honderden euro’s, maar je hebt ze dus ook van duizenden. Drie champagneliefhebbers hebben een behoorlijk champagnecollectie opgezet en zijn nu van plan om hem te koop aan te bieden. Deze gigantische collectie bestaat uit maar liefst 1242 onderdelen die allemaal te koop en natuurlijk te drinken zijn.

Er zijn 877 flessen, 323 magnums, 10 jeroboams, twee Methuselahs en 30 halve flessen, half gerijpte champagne. Alles bij elkaar kan deze champagnecollectie zo’n 10 miljoen dollar opleveren. Een aantal van deze flessen zijn namelijk erg speciaal en kunnen tot wel 16.000 dollar per fles kosten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Moët & Chandon uit 1911, Salon uit 1928, Pol Roger uit 1921 en Krug uit 1943. Het zijn allemaal ‘oude’ flessen, dus dat is ook waar een deel van de waarde vandaan komt.

Champagne onder de hamer

Deze ongelofelijk waardevolle champagnecollectie werd op 9 en 10 juni geveild op de site van Acker wines waar allerlei dure soorten wijn en champagne worden verkocht. Er was zelfs zo veel animo voor dat het evenement werd gelivestreamd. Voor hoeveel de volledige collectie uiteindelijk is verkocht durven we niet te zeggen, maar met zo veel verschillende soorten moet de 10 miljoen wel zijn aangetikt. Daarnaast ging er ook nog een kleine hoeveelheid Bourgogne wijn onder de hamer waar een fles Domaine de la Romanee Conti bij zat die op zichzelf al een kleine 3 miljoen dollar waard is. Doe ons dan toch maar een lekkere rum cocktail.