We kunnen er niet onderuit; de mens is gewoon een verschrikkelijk sociaal dier. Daarom ontwikkelingen we allemaal prachtige apps om het contact met onze soortgenoten nog sneller, makkelijker en grensoverschrijdender te maken. Dat laatste woord staat misschien niet eens in de dikke van Dale, maar je snapt wat we bedoelen. Daarom, puur zodat jij nog meer grenzen kunt verleggen, presenteren we je nu de volgende stap: ChameleonMask.

ChameleonMask

Volgens de makers van deze innovatie, Rekimoto, moet de ChameleonMask gezien worden als een “Human Uber”. Naar ons idee voldoet een ‘mobiele FaceTime’ ook wel aan de omschrijving. Het is dan ook niets anders dan een iPad die je aan je hoofd kunt vastbindt. De technologie gebruikt een echt mens als surrogaat voor een andere gebruiker op afstand. De vervanging draagt “een masker-vormige display” waarop live het gezicht van de externe gebruiker te zien is. Uiteraard met een gesynchroniseerde audiokanaal erbij.

Als je echter stilstaat bij de eindeloze mogelijkheden van dit idee, dan kun jij je lol en gemak niet op. Wat te denken van lekker carnavallen vanaf het bankje? Terwijl je ‘Human Uber’ zich uitslooft in de barren en kroegen. Het zou in ieder geval een prima introductie zien, aangezien mensen direct weten als wat je verkleedt bent.

Fotografie: Rekimoto