Ze zijn er in overvloed: detectiveseries in afgelegen dorpen waarin er een moord wordt gepleegd. Wie van de bewoners weet meer, en wie blijkt niet te zijn wie hij of zij zegt? Capitani is de nieuwste binnenkomer in deze categorie. Een serie van, jawel, Luxemburgse bodem!

Detectiveserie Capitani op Netflix

De Luxemburgse serie Capitani speelt zich af in het dorpje Manscheid. Daar wordt een 15-jarig meisje vermoord aangetroffen. Haar tweelingzus is vermist. Reden voor de rechercheur Luc Capitani om een onderzoek te starten. Zoals wel vaker voorkomt in dit soort series wordt pijnlijk duidelijk dat iedereen in Manscheid zo z’n eigen geheimen heeft. De samenleving is klein dus lijkt iedereen elkaar wel te kennen. Toch hangt er een cultuur waarin mensen het liefste niet te veel over anderen kwijt willen. Dat maakt het voor Capitani moeilijk om de waarheid te achterhalen achter de verdwijning en moord. Heeft de burgemeester er iets mee te maken, of misschien juist de vader van de meiden? Geleidelijk aan komt hij dichter bij het antwoord.

Capitani

Luxemburgse Netflix serie over moord en vermissing

Op Netflix troffen we eerder al Duitse series aan zoals Dark. Ook Nederland en België zijn goed vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan Undercover, dat binnenkort met een derde seizoen (mét Ferry) komt. Nu is het dus de beurt aan Luxemburg. Capitani werd in 2019 uitgebracht, maar staat sinds 11 februari pas op Netflix. Dat kan er zomaar voor zorgen dat de serie nu pas een grote groep fans kan krijgen. Een nieuwe zaak voor Luc en dus een tweede seizoen, kan er dus zomaar in zitten voor de serie.

Detectiveserie over stad vol geheimen

Ben je benieuwd hoe Luxemburg detectiveseries vormgeeft én nieuwsgierig naar wie er uiteindelijk achter de vermissing en moord van de tweelingzussen zit? Check dan Capitani op Netflix. De serie heeft een IMDb-score van een 7.0 en bestaat uit 12 afleveringen, die allemaal qua tijd goed te doen zijn.