Mocht je echt niet kunnen kiezen de aanschaf van een boot of een caravan, geen nood. In dat geval is de Mini Camper Cruiser precies wat je zoekt. Het geheel is zowel slim als hilarisch te noemen en is een simpele combinatie van een boot en een caravan. Kortom, je hoeft nooit meer op zoek te gaan naar een boot om te huren, je laat gewoon je caravan te water. Nog leuker: je kunt het helemaal zelf in elkaar zetten.

Camper als doe-het-zelfproject

Mocht je het helemaal hebben gehad met de huidige periode van zelfrestricties, leef je dan uit met dit fenomenale doe-het-zelf-project. De Mini-camper Cruiser bouw je gewoon zelf en is het ideale voertuig om mee te gaan kamperen en te varen. Het geniale idee is ontsproten aan het brein van de Australische ontwerper Craig Titmus. Zijn inspiratie haalde hij ui zijn wens om een ​​boot te maken met een royale capaciteit die ook nog eens eenvoudig omgebouwd kon worden tot camper. Ingewikkeld is het niet, volgens de bedenker kan iedereen het gevaarte in elkaar zetten.

camper boot DIY

Klein maar fijn

Qua afmetingen moet je je er niet al te veel van voor stellen. Het ding is 3.66 meter lang, 1.22 meter breed en 86 centimeter hoog. Niet echt iets om over naar huis te schrijven en dat geldt ook voor de topsnelheid: nog net geen 10 km/u. Het volstaat overigens om een kleine buitenboordmotor te gebruiken. Ga je liever geen bijdrage leveren aan deze vorm van milieuvervuiling, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen om te gaan peddelen.

diy-micro-camper-converts-into-boat-4749

Inklappen om er een boot van te maken

Om er een camper van te maken volstaat het om de boot in te klappen. Je krijgt dan een mini-camper met een slaapplek voor twee volwassenen. Je tilt gewoon de achterbank op om deze in te klappen en de camper is gereed. De afbeeldingen laten je in ieder geval duidelijk zien hoe kinderlijk eenvoudig het is. Ook nu is de ruimte redelijk beperkt, maar je kunt ermee uit de voeten. Reken op een lengte van 2.13 meter en een breedte van 1.22 meter.

slaapruimte DIY camper boot

Je kunt het bouwplan gewoon online bestellen en ben je echt fanatiek geworden, download dan ook gelijk het uitgebreide studieplan. Zo kun je eenvoudig de camper annex boot geheel naar wens verbouwen.