Een decanteerkaraf ken je waarschijnlijk wel in relatie tot wijn. Een goed restaurant zal immers de wijn niet alleen per fles willen serveren, maar ook per karaf. Decanteer-karaffen vind je ook voor whisky. Let wel, dit is vertaald van het Engelse Whisky Decanter en deze zijn niet voor het decanteren van je whisky, maar puur voor het bewaren (en uitstallen). De smaak veranderd immers niet bij het herschenken, zoals dat bij wijn wel het geval is.  Het goede nieuws is dat deze whisky-karaffen zich uitstekend lenen voor creatieve uitspattingen. Zeg nou zelf, een wijnkaraf in de vorm van een schedel is gewoon ‘not done’. Doe je datzelfde met whisky, dan wordt het opeens extreem interessant.

Wiskykaraf in schedelvorm

De whiskykaraf die we je nu dus niet willen onthouden is bijzonder fraai vormgegeven. De Royal Decanters Skull Shaped Glass Whiskey & Liquor  Decanter Gift Set is een complete cadeauset inclusief 4 dubbelwandige Skull Shot-glazen. Leuk om weg te geven, maar misschien nog leuker om het zelf te houden en te gebruiken. Uiteraard hoef je geen whiskey drinker te zijn om van deze set te genieten, je kunt het ook voor wodka, gin of andere drankjes gebruiken.

whiskykaraf

Handgeblazen karaf

Deze unieke glazen schedelkaraf is vakkundig met de hand geblazen. De handgemaakte houten standaard is prachtig gebogen en geeft het geheel een elegante uitstraling. Op die manier heb je geen enkel excuus om de set niet aan te schaffen, het past gewoon prima in elke interieur. Mocht je echter een afzonderlijke ruimte hebben ingericht als mancave, dan mag deze set natuurlijk niet ontbreken. De glazen hebben houten sokkels die bij de karafhouder passen en fungeren als onderzetters om de bekende kringen op de tafel te voorkomen.

whiskykaraf

Perfect cadeau

Voor degenen die beschikken over een eigen huisbar is het helemaal ideaal. Deze set past daar prima bij en fungeert al snel als de ultieme blikvanger. Afgezien van de uitstraling van de set is het ook nog een bijzonder functioneel. Net als bij wijn is het de bedoeling dat ook whisky gedurende een lange periode goed blijft. Ook daaraan is gedacht door de luchtdichte afsluiting blijft de kwaliteit van de whisky bewaard en kun je met elk glas genieten van het unieke aroma van je favoriete whisky. De karaf heeft een inhoud van 800 ml, en de glazen 260 ml kunnen bevatten. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten: voor 79,96 euro is de set helemaal voor jou.

Bron: Bol