Mocht je ons al even volgen, dan hebben je vast al eens eerder kennis laten maken met C Seed. Een Award-winning bedrijf dat minimalistisch design matcht met onberispelijk vakmanschap om toonaangevende luxe elektronica te creëren. We kennen ze vooral van de flatscreens die zich vanuit een ondergronds klein compartiment uitvouwen tot netvlies-prikkelende gevaartes die je prima in je tuin of op je jacht kwijt kunt. Waar we eerst dachten dat de 201 inches niet overtroffen kon worden, luidt het nieuws vanaf het hoofdkantoor in Oostenrijk dat er een monsterachtige buitentelevisie onze kant op komt: een 301 inch flatscreen!

301 inch buitentelevisie van C Seed

We mogen de explosieve groei van technologie wel op onze blote knietjes bedanken. Onze gadgets lijken namelijk alleen maar slimmer, beter en groter te worden! Een van de pioniers in de markt is C Seed. Met werkelijk verbluffende elektronische apparatuur neemt het de gehele markt over, en misschien ook wel jou achtertuin? Gemaakt van een superlichte koolstofvezel en titanium, zal de inklapbare tv namelijk een gigantische 301 inch diagonaal meten. Voor alle duidelijkheid, dat is 7,64 meter!

Buitentelevisie 301 inch van C Seed

Door de build van het oersterke en superlichte materiaal doorstaat de 301 elke proef als buitentelevisie, waardoor hij ideaal is voor ruw gebruik. Het vouwapparaat heeft een lichtsterkte van 4.500 nits, een contrastverhouding van 4: 500: 1 en 48-bits kleurdiepte. Dit zijn specificaties die het een uitstekende pasvorm maken tegen direct zonlicht of ‘ander slecht weer en lichtomstandigheden’. De vier miljoen ingebouwde LED’s van de televisie verwerken de beeldgegevens tot 100.000 keer per seconde, waardoor deze op indrukwekkende wijze 281 biljoen kleuren tegelijkertijd kan weergeven.

13.3 miljoen euro

Andere specificaties van de 301 zijn een prachtige HDR-technologie, 4K-video-ondersteuning en een geluidssysteem met zes breedbandspeakers en drie subwoofers van 2.700 watt. Zoals gezegd is het meest indrukwekkende kenmerk de ondergrondse opslagbehuizing. Voor alle gemak kun je deze met een druk op de knop activeren en het mirakel laten plaatsvinden. Binnen enkele seconden breng je die 301 inches weer tot leven, of wel zijn volledige hoogte. Ondanks zijn enorme afmetingen is de tv betrekkelijk licht gestructureerd en weegt hij slechts 1653 kg. Als we er een prijskaartje aan moeten hangen, dan gaan we van 1.500.000  dollar naar 13.3 miljoen aan euro’s. Het mooie is dan weer wel dat je ‘m gewoon online bestellen kunt! Bestellingen zullen naar verwachting medio volgend jaar worden verzonden.