Health

Deze 8 oefeningen mogen niet ontbreken in je workout als jij een sixpack wilt kweken

sixpack oefeningen

Een sixpack, we willen het allemaal. Dit zijn de belangrijkste buikspieroefeningen, die je écht nodig hebt voor het krijgen van een sixpack. De volgende keer mag je deze oefeningen echt niet overslaan tijdens je workout.

8 ultieme buikspieroefeningen voor het trainen van een sixpack

De sixpack is waarschijnlijk het ultieme doel voor de meeste fitnessers. Er zijn ongelofelijk veel buikspieroefeningen op het gebied van de buikspieren. Deze acht oefeningen mag je de volgende keer echt niet vergeten in je workout.

Weighted declined setup

Dit is één van de belangrijkste buikspieroefeningen voor het trainen van je sixpack. Kies eerst een gewicht dat uitdagend voor je is, maar niet te zwaar. Uiteraard geldt ook, hoe schuiner het bankje, des te zwaarder de oefening. Dan ga je zitten en haak je je enkels in. Van daaruit breng je het gewicht achter je hoofd en laat je je bovenlichaam zakken tot je schouderbladen het bankje raken. Ga dan weer in de uitgangspositie zitten en probeer je dit 8-10 keer te herhalen.

Watch on YouTube

Leg raises with pulse ups

De volgende oefening voor het trainen van je sixpack n zijn leg raises met pulse ups. Om te beginnen ga je op de grond liggen met je handen boven je hoofd, deze hou je vast ter ondersteuning. Dan doe je tussen je voeten een dumbbell waar je je voeten omheen doet. Vanuit daar til je je benen en de dumbbell recht omhoog totdat het gewicht naar het plafond is gericht. Duw daarna je heupen omhoog voor een pulse up. Daarna laat je je heupen langzaam weer zakken naar de grond. Laat dan laat je benen en de dumbbell bijna helemaal zakken naar de grond, maar stop net voordat het gewicht de grond raakt, til dan je benen weer op.

Watch on YouTube

Sit-ups

De sit-up mag niet ontbreken in het rijtje van buikspieroefeningen die je sixpack doen groeien. Bij het uitvoeren van sit-ups ligt de focus met name op het activeren van je rechte buikspieren. Verder gebruik je bij het rechtop zitten ook nog je zogenaamde heupbuigers. Dit zijn een groep spieren waaronder de heupspieren en die van de bovenbenen/-dijen vallen.

Watch on YouTube

Planken

Deze oefening ziet er makkelijk, maar is moeilijker dan je denkt. Je traint er bijna je hele lichaam mee.  Om een rechte plank te vormen, moet je naast je buikspieren ook je bilspieren aanspannen. Bovendien zet je je bovenbenen, armen en schouders aan het werk.

Watch on YouTube

Oblique V sit-ups

Met de Oblique V sit-ups train jij je sixpack op een uitstekende manier. Met de oefening worden vooral de schuine buikspieren aangesproken. Spierpijn incoming!

Watch on YouTube

Long arm crunch

De crunch is één van de meest voorkomende buikspieroefeningen voor je sixpack. Je traint hiermee de rechte buikspieren. Een belangrijke tip is om uit te ademen uit zodra je de buikspieren aanspant. Door je longen leeg te maken kun je de buikspieren meer samentrekken. Ook is het belangrijk dat je niet zoveel mogelijk herhalingen probeert te doen, maar juist de buikspieren bij elke herhaling zo intensief mogelijk aan te spannen.

Watch on YouTube

Stability ball crunch

Bij deze oefening voor je sixpack is het belangrijk om de oefening langzaam en gecontroleerd uit te voeren. Stabiliteit is belangrijk bij deze buikspieroefening. Als je, na een tijdje, de oefening helemaal onder controle hebt, kun je hem zwaarder maken. De oefening richt zich op de rechte buikspieren.

Watch on YouTube

Jackknife

Ook deze oefening is voor je rechte buikspieren, maar je zet ook maar ook je diepe core-spieren aan het werk. Win-win dus!

Watch on YouTube