Sports

Core trainen doe je op zijn best met deze 5 oefeningen voor schuine buikspieren

buikspieren trainen

Het is belangrijk om goed te werken aan je core. Niet alleen draagt het bij aan hoe mooi jouw sixpack is, het is ook nog eens een belangrijke bron van stabiliteit. Hierdoor kun je tijdens het hardlopen je bovenlichaam goed stil houden, maar ook met andere oefeningen is het goed om een sterke core te hebben. Buikspieren trainen gaat verder dan de plank en wat sit-ups. Door ook de schuine buikspieren wat aandacht te geven train jij dat wasbordje er in no time aan. We kijken daarom naar 5 oefeningen waarmee je het trainen van de core zo effectief mogelijk aanpakt. Door deze oefeningen te combineren is de sterke buik niet te missen.

Buikspieren trainen: zijwaartse plank

Dit is één van de meest klassieke manieren om je zijwaartse buikspieren te trainen. Het is een plank, maar dan op je zij terwijl je leunt op één arm. Zorg ervoor dat je net als bij een gewone plank helemaal recht blijft, houdt je heupen hiermee omhoog door middel van je buik. Wil je je core trainen, dan kan deze oefening bijna niet missen.

Watch on YouTube

Fietsen

Niet fietsen op een fiets, maar op je rug met de benen in de lucht. Houd je handen in je nek en ga met je ellebogen naar je knieën, die je in een fietsbeweging door de lucht laat gaan. Rechter elleboog naar linker knie en linker elleboog naar rechterknie. Doe dit maar eens 50 keer en je buikspieren trainen is opeens niet zo leuk meer. Er zijn wat mythes over een sixpack, maar als je dit lang en vaak genoeg doet is het slechts een kwestie van tijd voor het wasbordje om de hoek komt kijken.

Zeester

De echte zeester zelf lijkt weinig te bewegen, maar deze oefening maakt je toch echt moe. Je ligt op je rug als een zeester en doet je rechterbeen gestrekt omhoog. De linkerhand raakt je rechtervoet en je gaat weer omlaag. Hetzelfde met het linkerbeen en de rechterhand en dan weer opnieuw. Zorg ervoor dat je middel en onderrug goed op de grond blijft liggen, terwijl je schouders telkens iets van de grond afkomen.

Watch on YouTube

Zijwaartse crunches

Je buikspieren trainen gaat goed met deze oefening, omdat de schuine buikspieren hiermee flink aan de bak moeten. Ga wederom op de rug liggen en zet je rechterbeen met een hoek van 90 graden in de knie op de grond. Leg je linkerenkel op de rechterknie en handen in de nek. Breng dan je rechterschouder omhoog en tik met je rechter elleboog je linkerknie aan. De schuine beweging zorgt als het goed is voor een lekkere verzuring. Wissel daarna om van kant en doe hetzelfde.

Watch on YouTube

Isometrisch heupbuigen

Hoort dit ook bij het core trainen? Wat is isometrisch heupbuigen überhaupt? Nou, met deze oefening lig je op je rug met je benen omhoog. Je bovenbenen wijzen recht omhoog en je knie zit in een hoek van 90 graden. Leg je handen op je bovenbenen en duw zo hard als je kan op je benen. Die zwevende benen mogen echter niet verplaatsen en blijven recht omhoog wijzen. Houd dat 3 seconden vast en rust 3 seconden. Doe dit 30 seconden, wat je kunt opbouwen tot 2 minuten.

Voor al deze oefeningen heb je niks anders dan jezelf nodig en je kunt dit dan ook thuis doen. Nog sterker worden vanuit huis? Kijk dan even naar meer oefeningen voor thuis.