De Bugatti Type 57SC is zo’n bolide waar je u tegen zegt. Het is een iconische klassieker waar maar weinig auto’s tegenop zijn gewassen. Auto’s zoals de Ferrari 250 GTO, 1950’s Jaguars en Aston Martins met een race geschiedenis zouden kunnen tippen aan deze schoonheid.

Bugatti Type 57SC

De Type 57 debuteerde tijdens de London Motor Show in 1935. Deze klassieker is ontworpen door Ettore Bugatti’s bloedeigen zoon Jean. De Type 57 debuteerde tijdens de London Motor Show in 1935. Van deze klassiekers zijn er maar 48 op de wereld gezet en slechts 17 zijn geproduceerd met de Atalante-carrosseriewerk dat op deze bolide te zien is. Deze Atalante is tevens de allereerste van de vier die gemaakt is met het lage koplampontwerp dat op de prototype verscheen tijdens de 1937 Paris Auto Show. De bolide beschikt bijna over alle originele onderdelen en is volledig gedocumenteerd. Deze Type 57 is een zeer waardevol stukje vroege autogeschiedenis. Een ware klassieker!

Bugatti Type 57SC Atalante Coupe Gewoonvoorhem 1 Bugatti Type 57SC Atalante Coupe Gewoonvoorhem 4 Bugatti Type 57SC Atalante Coupe Gewoonvoorhem 2 Bugatti Type 57SC Atalante Coupe Gewoonvoorhem 3