Staat het varen in een super snelle boot nog steeds hoog op je verlanglijst, dan is hier de oplossing. De Salome Yachts Atlantic Tender zonder twijfel één van de snelste vaartuigen die je ooit zult tegenkomen. Dat de boot verdacht veel weg heeft van een Bugatti, vinden wel overigens helemaal niet erg.

Bugatti als inspiratiebron voor een boot

Sommige vindingen zijn moeilijk te classificeren. Kijk bijvoorbeeld naar de Salome Yachts Atlantic Tender. Het design is onmiskenbaar geïnspireerd op de Bugatti Type 57SC. Erg vreemd is dat niet als je weet dat Etienne Salomé tekende voor het ontwerp. Inderdaad, de man van Bugatti. Het voertuig is  slechts 12 meter lang en wordt aangedreven door twee 440 pk Volvo-motoren. Zij leveren voldoende vermogen om de aerodynamische romp – compleet met luchttunnels, een snelheid van meer dan 55 knopen te geven. Voor de goede orde: dat is zo’n 100 kilometer per uur. De glazen cockpit van Garmin, optionele zelfdocking en ruimte voor negen personen maken het  ideaal voor een interessante dag op het water.

salome-atlantic-tender-2-thumb-960xauto-105956

Etienne Salomé tekende voor het ontwerp

De succesvolle Bugatti- ontwerper Etienne Salomé heeft al een indrukwekkende reputatie opgebouwd als designer voor Bugatti. Zo is onder andere de Bugatti ‘La Voiture Noire’ ontsproten aan zijn brein. Zijn sportieve, ideeën zijn nu echter vertaald in een nautisch ontwerp. Het eerste concept is een voertuig wat nog het meeste weg heeft van een auto, maar in wezen niks meer is dan een bloedmooie en al even snelle speedboot. De Salome Yachts Atlantic Tender is dan ook duidelijk een eerbetoon aan wat de ontwerper beschouwt als de mooiste auto ooit gemaakt, de Bugatti Atlantic.

salome-yachts-atlantic-tender-etienne-salomé-Pure-Luxe-3-oevfwafhcjnif4rba49kpuj48n0g3o5153anw3e4ia syatlantic02

Monaco Yacht Show 2020

De soepel vormgegeven buitenkant van het jacht is speciaal ontworpen om de snelheid te verbeteren. De revolutionaire vormgeving zorgt voor een ideale luchtstroom waardoor de stabiliteit wordt verbeterd terwijl de weerstand minimaal is. Kortom, wil je opvallen op het water, dan is dit de enige juiste optie. De Salome Yachts Atlantic Tender zal te zien zijn op de Monaco Yacht Show 2020. Met maar liefst twaalf stuk is deze varende Bugatti goed vertegenwoordigd. Mocht je nu al serieuze interesse hebben, informeer dan hier naar de prijs, die is momenteel nog niet bekend gemaakt.