Als het om het merk Bugatti gaat vliegen de woorden Chiron en Veyron je om de oren. Je hoort geen andere namen als het gaat om dit extravagante merk. Dit is enigszins ook logisch, aangezien Bugatti in de afgelopen 2 decennia enkel die auto’s heeft uitgebracht. Om die reden zou men bijna de eerste moderne Bugatti vergeten: de Bugatti EB110 SS coupe. Autoverkoper Girardo heeft er daar een van in de aanbieding.

Bugatti EB110 SS

De ‘110’ in de naam Bugatti EB110 SS coupe staat voor het aantal jaar geleden dat Ettore Bugatti geboren was toen de Bugatti EB110 uitkwam. De SS versie die nu te koop staat op de site van Girardo kwam 4 jaar later uit (1995) dan de oorspronkelijke Bugatti EB110. Die zag 4 jaar geleden het licht en was een stuk minder speciaal dan de SS versie. De SS versie is namelijk een heel stuk lichter, heeft 50 pk meer dan zijn voorganger en bestaat uit materialen die veel moderner zijn. Die eerdergenoemde EB110 was de eerste auto van het ‘nieuwe Bugatti.’ Bugatti, bekend van zijn bijzondere en bijna antieke auto’s was overgenomen door Volkswagen, daardoor kwam het merk sterker terug dan ooit tevoren toen het met de Bugatti EB110 op de proppen kwam.

Bugatti EB110 SS Gewoonvoorhem Bugatti EB110 SS Gewoonvoorhem

Carbon

We zeiden net al dat deze automobiel afkomstig is uit het jaar 1995. Een auto die uit dat jaar komt zal vast wel bestaan uit materialen die nu allang verouderd zijn. Niets is minder waar, er is namelijk een hoop carbon in de auto verwerkt om hem lichter dan zijn voorganger te maken. Autofabrikanten doen vandaag de dag alsof carbon fiber een revolutionaire technologie is. Als je bedenkt dat deze Bugatti dat al bijna 25 jaar heeft klinkt die technologie niet meer zo modern. Toch moeten we wel even realiseren dat we het over Bugatti hebben, dat is niet zo maar een autobedrijf.

Bugatti EB110 SS Gewoonvoorhem Bugatti EB110 SS Gewoonvoorhem