Zoek je nog een echt feestelijke champagne om je vrienden met de feestdagen aangenaam te verrassen? Check dan deze champagne van Bugatti. De kans is groot dat je naast een behoorlijk vermogen ook maar één keer in je leven deze goddelijke drank naar binnen kan gieten, er bestaat namelijk maar één exemplaar van. Overigens duurt het wel even voor de fles leeg is: het heeft namelijk een inhoud van 15 liter.

Bugatti champagne

De Carbon Champagne van Bugatti is in alle opzichten uniek te noemen en dat is voornamelijk de schuld van Champagne Carbon. Beide bedrijven kennen elkaar al eventjes en vaak leidt die samenwerking tot mooie, unieke resultaten waar de champagnefles een goed voorbeeld van is. De officiële naam is La Bouteille Noire en is een eerbetoon aan de ene legendarische Bugatti wagen, de Bugatti La Voiture Noire. Daar is het ontwerp ook op geïnspireerd.

Bugatti champagne

Fles van koolstofvezel

De fles Bugatti champagne, met een inhoud van 15 liter zeker geen klein model, is gemaakt van carbon en volledig met de hand gemaakt. Dat hele proces heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en in totaal waren er 37 stappen nodig. Uiteraard is dat gezien de rijke details niet overdreven. De fles bestaat uit maar liefst 317 laagjes carbon, een stof waar beide bedrijven veelvuldig gebruik van maken. De Carbon champagnefles is zo’n 800 mm hoog en weegt 25,8 kg, maar de box van IXO Carbon is nog imposanter. Het is een verticale doos van 113,86 cm hoog en 46,6 cm breed en weegt 55 kilo. Het is een replica van het “La Voiture Noire” -model en is dus gemaakt van hetzelfde koolstofvezel dat het merk gebruikt voor zijn beroemde auto’s.

bugati champagne

Traditionele champagne

Kortom, het maken van zo’n mega grote fles champagne kost nogal wat. Het is ook niet niks, een fles bevat namelijk 15 liter gegist druivensap van twee verschillende druivenrassen. Zo’n 40 procent is afkomstig van de Chardonnay druif en 60 procent van de Pinot Noir druif. Die laatste is inderdaad en donkere druif, maar door het toepassen van bepaalde technieken kun je daar een prima Bugatti champagne van maken. Wat de exacte prijs is weten we niet, maar goedkoop zal het zeker niet zijn.

Bugatti champagne