Veel mensen denken bij het maken van een bucketlist aan dingen als ‘de Eiffeltoren een keer bekijken’ of ‘een roadtrip door Amerika maken’. Alhoewel deze volgende bucketlist ook zeer zeker de hele wereld aan doet, is deze niet zo gewoontjes als de gemiddelde bucketlist. Deze is namelijk speciaal voor sensatiezoekers. Welkom bij dé bucketlist voor adrenalinejunkies.

Bucketlist voor adrenalinejunkies

Zoals we in de intro al zeiden is dit dé bucketlist voor adrenalinejunkies. Niet alleen vanwege de exrtreme en spannende activiteiten die op het lijstje staan, maar ook vanwege de originele keuzes die op het lijstje staan. Van alle activiteiten zijn mooie bewegende beelden van gemaakt. Ga er maar even voor zitten, want het zijn er maar liefst 44!

Keuze van de redactie

Wij hebben onze persoonlijke favorieten uit het lijstje op een rij gezet.

Bungeejump zonder touwen

De lijst begint al goed. Op nummer 1 staat namelijk een soort bungeejumpattractie. Al ben je bij deze attractie niet gezekerd met touwen. Je maakt een vrije val van 40 meter tot je in een gigantisch net valt. Deze bizarre bezigheid kun je doen in het Tivoli Friheden Amusement Park in Aarhus, Denemarken.

Snelste zipline ter wereld

Op nummer 3 in het lijstje staat de snelste zipline ter wereld. Met de zogeheten velocity 2 ga je maar liefst 160 kilometer per uur. Dit komt door de lengte, hoogte en luchtweerstand van de zipline. Hij bevindt zich in Zip World Bethesda, Wales.

 

Schommel boven een ravijn

Op nummer 7 van de lijst staat een schommel die wel 500 meter boven een ravijn uitsteekt. De attractie bevindt zich in El Vuelo Del Cóndor, Ecuador.

Halve meter langs een berg lopen

Deze staat op nummer 17 in de lijst. De Hua Shan Trail, dat ook wel bekend staat als de Plank Walk is een wel heel bijzondere bergpas. Hij is gemaakt door mensen en is maar zo’n 3 tot 4 houten plankjes breed. Vele durfallen wagen zich ieder jaar aan dit bijzondere pad, waarbij elke misstap grote gevolgen kan hebben. Je vindt het pad op de Mount Huashan, Shaanxi, China.

Bucketlist voor adrenalinejunkies

Thrill Walk Lauterbrunnen 

Nummer 18 op de lijst bevindt zich niet ver van huis, in de Zwitsers Alpen heb je de Thrill Walk, in de regio Lauterbrunnen. Je kunt daar op bijna 2.500 meter hoogte door een small net kruipen. Al ben je hier in tegenstelling tot het bergpad in China een stuk beter beveiligd.

Zipline door winkelcentrum 

Om maar weer even terug te komen op ziplines: op nummer 22 staat nog een bijzondere. In het altijd gekke Las Vegas kun je van een zipline afgaan die door een heel winkelcentrum gaat. Zou jij het durfen? Of waag je liever een gokje?

Quebrada las Gachas

Op nummer 27 staat de Quebrada las Gachas. Dit zijn door natuur gevormde poelen, waar je als een waaghals in kan sliden. Je kunt hier van genieten in Guadalupe, Colombia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

No no nos equivocamos de temporada ni de destino. ¡Esto no es Caño Cristales, esto es LAS GACHAS en SANTANDER! 😱 La quebrada Las Gachas se encuentra en el municipio de Gauadalupe, en la provincia Comunera de Santander. Sus aguas nacen en un yacimiento en la vereda Sabaneta y recorren 1.400 metros sobre una laja que tiene más de 200 cráteres, para terminar desembocando en una cascada de 20 metros de altura. ¡Un lugar mágico que apenas está siendo explorado como destino turístico en SANTANDER! 🇨🇴 • • No no this is not Caño Cristales again, This is LAS GACHAS in SANTANDER! 😱 The Las Gachas stream is located in the municipality of Gauadalupe, in the province of Santander. Its waters are born in a deposit in the path Sabaneta and travel 1,400 meters on a slab that has more than 200 craters, to end up ending in a waterfall of 20 meters high. A magical place that is just being explored as a tourist destination in SANTANDER! 🇨🇴 • 📸 #1 @quentin_maulave 📸#2 @jaimeporelmundo 📸#3 @colombiainspira • • • #quebradalasgachas #lasgachas #colombiainspira #colombia #santander #turismoecologico #ecoturismo #ecoturism #turismosostenible #travelcolombia #colombiatravel

Een bericht gedeeld door Colombia INspira (@colombiainspira) op

Stijlste achtbaan ter wereld

Nummer 32 op de lijst is er echt een voor pretparkliefhebbers. De Takabisha Coaster in Fuji-Q Highland in Japan is een wilde rit. Met een hoek van 121 graden is hij veel steiler dan een achtbaan die regelrecht naar beneden gaat (90 graden).

Achtbaan op een wolkenkrabber

Om maar even in het thema van achtbanen te blijven: de X-scream ride staat op nummer 43 op de lijst. Het lijkt net alsof ze het gekste voor het eind van de lijst hebben bewaard, want dit is wel heel gek. Op de top van een wolkenkrabber in – je raadt het- Las Vegas, is een achtbaan bevestigd. Hij is niet bepaald lang en gaat enkel heen en weer, toch staat dit bij ons zeker op de bucketlist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just rode this in the front seat!

Een bericht gedeeld door Nicky (@wifeyaf312) op

Slingeren boven ravijn

Ze hebben een van de bruutste dingen voor het laatst bewaard, op nummer 44 bevindt zich namelijk de Sochi Swing. Dat is een schommel waarbij je meer dan 100 meter naar beneden stort en uitkijkt boven een ravijn van 500 meter diep. Hij is gelegen in Sochi, Rusland.