Dragon Ball leeft meer dan ooit, de Dragon Ball Heroes anime heeft ons allemaal in de houdgreep tot 16 juli en het wordt inmiddels ook billen knijpen tot de film op 14 december zijn entree maakt op ons netvlies. Beetje bij beetje komen we meer te weten wat we te zien gaan krijgen, eerder vertelden we je dat de film alles te maken zal hebben met het ontstaan van de Saiyans en de allereerste Saiyan

Nu weten we je echter ook de officiële naam van de film te melden en de Saiyan die met zijn comeback een grote rol zal spelen in de film. De meest bekende en gewenste villain wordt namelijk opgenomen in Dragon Ball Super Series, en het is niemand minder dan Broly!

Afbeeldingsresultaat voor broly dragon ball super

Broly

De Broly die wij kennen van de films (8, 10 en 11) is in eerste instantie niet de creatie van Akira Toriyama, maar van Takao Koyama & Toei Animation. Toriyama zegt nu echter dat hij eigen origineel van Broly’s verhaal in gaat passen in de huidige verhaallijn, met de volgende mededeling:

“Is iedereen bekend met Broly? Hij is een ongelooflijk sterke Saiyan die alleen in de oude anime-films verscheen! Blijkbaar ben ik betrokken geweest bij het tekenen van zijn ontwerp, maar ik had op dat moment vrijwel geen betrokkenheid bij de anime, dus ik was de verhaalinhoud helemaal vergeten.

Dus, over Broly. Ik hoor deze dagen dat hij nog steeds erg populair is. Niet alleen in Japan, maar ook in het buitenland. Op basis daarvan stelde mijn redacteur (Torishima) voor om Broly in de volgende film te laten verschijnen. Ik ging door en bekeek de films van toen, en ik voelde dat dit best interessant zou kunnen zijn als ik sommige dingen opnieuw zou ordenen. Ik ben direct begonnen aan een verhaal waarin hij kan worden opgenomen in de Dragon Ball Super Series. Hoewel ik Broly’s klassieke imago wil behouden om zijn fans niet teleur te stellen, heb ik een nieuwe kant aan zijn personage toegevoegd, en ik denk dat dit heeft geresulteerd in een fascinerende Broly.

Natuurlijk krijg je te maken met felle gevechten, maar ook met de paden van het lot die leiden naar een ontmoeting tussen Goku, Vegeta en Broly. Het omvat ook de Frieza Force en de geschiedenis van de Saiyans, die uiteindelijk een belangrijke connectie hebben met alles. De verhaalinhoud omvat een zeer grote schaal en is best dramatisch.

Hier komt die almachtige saiyan, Broly! Ik neem ook veel andere content bij, waar je fans ook van zullen genieten, dus kijk er naar uit en wees nog even geduldig want het komt allemaal samen!”

14 December

Voor alle duidelijkheid vindt de film plaats na de Dragon Ball Super Anime, maar voor The End of Z. Deze week komt er wellicht nog meer nieuws van de Comic Con 2018, maar wij zijn nu in ieder geval superhyped voor deze film! Zeker omdat Kale inmiddels ook tot Dragon Ball Super behoort, we nog lang niet alles weten over die mysterieuze Saiyan en voice-actor Vic Mignogna weer de stem van Broly ten gehore zal brengen!