In Groot-Brittanië wonen veel kip liefhebbers, maar zij zullen binnenkort niet aan hun trekken komen. ’s Werelds grootst fastfoodketen in kip, Kentucky Fried Chicken (KFC), is gedwongen tijdelijk zo’n 700 van de 870 restaurants te sluiten in Groot-Brittannië, omdat de kip nagenoeg op is.<

Het probleem zit hem in het feit dat KFC van distributeur is gewisseld. DHL, de nieuwe vervoerder, krijgt de aanlevering van kip simpelweg niet voor elkaar. De logistieke chaos is overigens een erg dure grap voor de fastfoodketen. Britse media laten weten dat dit geintje het bedrijf maar liefst 1 miljoen pond per dag kost, dat is omgerekend zo’n 1,13 euro!

De huidige situatie

Op dit moment zijn er al honderden restaurants gesloten, omdat zij niets hebben om te verkopen. De aanvoer voor dit essentiële ingrediënt van KFC zou sinds vorige week worden verzorgd door DHL. Er was afscheid genomen van bezorger Bidvest. Maar de beloofde ‘new benchmark’ in bezorging, bleek een groter obstakel dan op voorhand gedacht.. Het grote ‘kipcontract’ veroorzaakt enorme problemen met het computersysteem van DHL.