Cars & Bikes

Brits bedrijf tovert stoffige ‘barn find’ om tot gloednieuw ogende Ferrari 330 GTC

Ferrari make over

Wat is het een fantastisch auto geworden, deze Ferrari 330 GTC. De auto werd in een totaal andere staat aangetroffen. Maar een Brits bedrijf besloot de auto helemaal op te knappen. Het resultaat mag er wezen! Deze Ferrari 330 GTC ziet eruit als gloednieuw.

 

Zoeken naar nieuwe auto

Op Marktplaats en andere soortgelijke sites kun je gemakkelijk zoeken naar een nieuwe auto. Natuurlijk gaat het vaak wel om tweedehands auto’s, maar als je goed zoekt, kun je zomaar een echte parel vinden. Alleen moet je dan wel goed weten waar je naar moet kijken en wat je niet moet onderschatten. Het komt nog weleens voor dat de adverteerder zegt dat de auto helemaal in nieuwstaat is, terwijl dit niet het geval is.

Ferrari 330 GTC

Deze keer gaat het wel om een fabrieksnieuwe auto. De Ferrari 330 GTC is een prachtige verschijning. De Italiaanse auto is een Gran Turismo met een V12 motor. Hij is natuurlijk bedoeld om heerlijk te kunnen rijden over de wegen in Europa. De auto komt uit 1966. Dus écht nieuw is de auto ook niet. De Britse onderneming Bell Sport & Classic had zin een uitdaging. Een goede klant van de firma kocht namelijk de Ferrari 330 GTC en vroeg aan Bell Sport & Classic of zij de auto wilden restaureren. Daar stonden de Britten wel voor open.

Grote operatie

Letterlijk alle onderdelen van de Ferrari 330 GTC werden gedemonteerd. Het werd vervangen of anders opgeknapt. Natuurlijk is dit weleens vaker gebeurd, maar over de manier waarop kunnen we twijfelen. Deze Ferrari 330 GTC is met echt oog voor detail gerestaureerd. Dat is ook wel te zien aan de auto na de restauratie. Voor de restauratie het de auto een donkerblauwe kleur. Dit is niet de originele kleur waarmee de Ferrari uit de fabriek kwam. Daarom heeft de Britse firma ervoor gekozen om de auto weer naar de originele kleur te veranderen. Het gaat om de kleur Verde Chiaro Metallizato, dit is een lichtgroene kleur. Ook het interieur ziet er fantastisch uit.

Wij kunnen echt genieten van deze auto. Een geweldige klus die is uitgevoerd door de Britse firma Bell Sport & Classic. Prachtig vakmanschap, onze complimenten!

Zie hier voor het proces en meer foto’s