We zagen de bui allemaal al boven de Zandvoortse stranden hangen, maar nu is de kogel definitief door de corona-kerk: de Grand Prix van Zandvoort gaat niet gereden worden op 3 mei, maar krijgt een nieuwe datum. Wanneer? Dat is nog niet bekend.

Grand Prix Zandvoort niet op 3 mei

3 mei, dat is de dag die bij Formule 1-fanaten groot omcirkeld in de agenda staat. De dag dat onze Max Verstappen een race rijdt op het hoogste niveau, op Hollandse bodem. Helaas gaat dit niet door. Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen en laat weinig evenementen onaangetast. Zo ook de Formule 1. Al eerder werden er Gp’s gecanceld, dus het bericht van zojuist dat er op 3 mei niet geracet zal worden op het circuit van Zandvoort komt niet helemaal als donderslag aan heldere hemel. Maar, jammer is het wel.

Formule 1, ook getroffen door Corona

Zoals we al zeiden is Zandvoort niet de eerste race die niet door zal gaan (op de originele datum). Al eerder ging de openingsrace in Australië niet door en ook Bahrein, China, Vietnam en Monaco zijn van de baan. De bedoeling is dat de races allemaal gaan worden ingehaald. Wanneer, dat is alleen nog even de vraag. Het maken van een nieuwe kalender is nog niet zo easy. Niet alleen moeten alle geschrapte races een nieuwe datum krijgen binnen nu en snel, ook moet er rekening worden gehouden met in hoeverre een andere datum überhaupt mogelijk is. Neem bijvoorbeeld Zandvoort: hier zijn in de zomermaanden duizenden badgasten aanwezig uit binnen- en buitenland. Dit maakt het praktisch onmogelijk hier ook even een F1 race bij te plannen.

Kortom, een flinke klus. Hopelijk hebben we snel meer duidelijkheid.