Cars & Bikes

Brabus tovert G-wagen om tot dikke supertruck

nieuwe Brabus

Ben je op zoek naar een meer dan brute Mercedes wagen, maar kunnen de huidige modellen je niet echt verleiden, check dan even wat Brabus in huis heeft. De Duitse tuner heeft zojuist zijn nieuwste custom creatie onthuld, de 800 Adventure XLP Superblack. De Duitsers zijn wederom aan de slag gegaan met de befaamde G-Wagen, en hebben een bed en wat nieuwe portaalassen toegevoegd en de geliefde SUV veranderd in de supertruck. Kortom, het monster op wielen wat je altijd al wilde hebben, staat nu op je te wachten.

Indrukwekkendste versie

Het is niet de eerste 800 Adventure XLP van Brabus, maar het is misschien wel de indrukwekkendste versie tot nu toe. Net als zijn voorganger is de forse 4×4 gebaseerd op de Mercedes-AMG G63. Er zijn echter enkele belangrijke wijzigingen aangebracht aan de SUV. De achterste helft van de cabine is er feitelijk vanaf afgehakt en vervangen door een lekker ruim bed wat nog het meeste doet denken aan een vrachtwagenbed. Het resultaat is een voertuig wat zo’n 27 inch langer is en alles in huis heeft wat je eigenlijk op zo’n wagen wil zien. Denk aan een robuust takelsysteem, een imperiaal en een hoogwaardig uitlaatsysteem.

Geen terrein te gek voor deze Brabus

Bovenstaande veranderingen zijn niet de enige aanpassingen die de Duitse tuner heeft doorgevoerd. De Superblack hebben ze ook iets hoger gemaakt en voorzien van een geheel nieuwe ophanging met voor- en achterportalassen. De portaalassen zijn speciaal ontworpen voor terreinvoertuigen en hebben een halve as die zodanig anders is geplaatst dat er meer ruimte is gecreëerd. Dat betekent in de praktijk dat de wagen geen enkel probleem heeft en op elk terrein uit de voeten kan. De brute 22-inch wielen met all-terrain banden laten wat dat betreft geen ruimte voor twijfel.

Prestaties laten niet te wensen over

Uiteraard is dat niet het enige. Zoals je al had verwacht heeft Brabus zich ook op het gebied van de prestaties niet ingehouden. De 4,0-liter twin-turbo V-8 motor is gekoppeld aan een negentraps automaat die het vermogen naar alle vier de wielen stuurt. Het levert in ieder geval 790 fijne pk’s en een koppel van 737 Nm. Hiermee sprint het voertuig in 4,8 seconden van nul naar 100 km/u en haalt het een topsnelheid van bijna 340 km/u. Natuurlijk zijn er snellere voertuigen, maar het zijn waarschijnlijk geen kolossale wagens met een gewicht van dik 3200 kilo.

Voor nu blijft het gissen

Brabus heeft nog geen releasedatum voor de Superblack aangekondigd en ook wat betreft de prijs blijft het gissen. Uiteraard zal het geen koopje zijn, maar een prijs in de richting van minimaal 625.000 dollar zou ons niet verbazen, zelfs niet als de Duitsers er nog meer voor vragen. Daar staat natuurlijk tegenover dat je een supertruck niet gaat kopen vanwege de lage prijs.

Niet alleen deze supertruck is te bizar voor woorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Brabus G 800 van Supercar Blondie?

Foto’s: Brabus.
Bron: Robbreport