Met nog tien weken op de teller maken de gedachtes aan het nieuwe kalenderjaar voorzichtig hun entree. Nog tien weken 2019. Dat betekent nog tien weken voor het afronden van wat je dit jaar volbracht wilde hebben en voor het bedenken (lees: doorschuiven) van de voornemens naar het nieuwe jaar 2020. Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe kalender. En als we er dan eentje ophangen dan is dat natuurlijk de Boerinnenkalender, voorzien van de mooiste boeren-beauties.

Boerinnenkalender

Het is inmiddels traditie, de jaarlijkse boerinnenkalender. Ook voor komend jaar zijn ze heel het land door gescheurd van Grun tot aan Mestreech, op zoek naar de heetste boerinnen die er rondlopen. De vrouwen bewijzen dat het boerenleven ook sexy en verleidelijk kan zijn.

Statement

De bestaansreden van de kalender gaat iets verder dan fijn kijkvermaak. Allereerst willen de dames met de boerinnenkalender laten zien hoe mooi het boerenleven is. Op de agrarische sector wordt nog altijd een beetje neergekeken. Volledig onterecht, vinden de boerinnen. Stuk voor stuk laten ze ze maar wat graag zien hoe mooi het plattelandsleven is. Een andere motivatie voor de kalender is het maken van het statement, gericht aan de politiek. Door nieuwe (milieu)wetten en regels wordt het vak steeds moeilijker uit te oefenen. De kalender is deel van de grootschalige aandacht die de boeren hiervoor willen trekken.