Het zal jullie vast zijn opgevallen dat de serie Bodyguard is verschenen op Netflix. Als je dacht dat dit je standaard politieke/thriller serie is, zit je goed fout. Het is een heerlijke serie die voorzien is van ongekende spanningen en plot twists. Het behaalde ook nog eens ongekende successen in het Verenigd Koninkrijk.

Bodyguard

De serie Bodyguard gaat over de Britse oorlogsveteraan David Budd, die op missie naar Afghanistan is geweest en daar een trauma aan over heeft gehouden. Ondanks zijn trauma wilt hij blijven werken en besluit om de lijfwacht van de minister van Binnenlandse Zaken – de conservatieve Julia Montague – te worden. Zij is een fanatieke voorstander van een anti-terroristische wet, die voor veel inbreuk op de privacy van de Britse burgers zouden zorgen. Tja, niemand vindt het fijn als de overheid in onze persoonlijke levens kunnen snoepen. Er ontstaat daardoor een flinke weerstand voor de conservatieve Julia Montague. Dit alles leid tot een mega politiek schouwspel tussen de hoge piefen in de politiek en nog meer partijen. Ook Budd bevindt zich in een lastige situatie. Montague is voor inzet van militairen in het Midden-Oosten, waar Budd na zijn traumatische ervaringen juist zo op tegen is. Hij is hierdoor vervreemd geraakt van zijn vrouw en kinderen en moet nu kiezen tussen werk en privé.

Ratings

De serie is een kaskraker en een mega succes. Op Rotten Tomatoes behaalde het een rating van maar liefst 98%. In de afgelopen tien jaar was er zelfs geen betere serie in het Verenigd Koninkrijk. De BBC geproduceerde serie behaalde 10,4 miljoen kijker bij de laatste aflevering. Wat maakt de serie nou zo goed? Als kijker wordt je continu op het verkeerde been gezet er zijn veel plot twists en elke aflevering zit vol met spannende gebeurtenissen. Een aflevering wordt twee, twee wordt vier en voor je het weet heb je de hele serie in één dag afgekeken. Naja, zo is dat in ieder geval bij ons gegaan. Je zit constant op het puntje van je stoel en verliest je tijdsbesef. Het staaltje acteerwerk van Richard Madden mag er ook zeker zijn. Hij zorgt voor een realistisch en geloofwaardig beeld, waardoor je direct betrokken raakt. Daarnaast past de serie ook goed in het huidige tijdsbeeld met de politieke factoren zoals de Brexit en de terreuraanslagen.

Bodyguard gewoonvoorhem