Cars & Bikes

YouTube-sensatie doet deze ‘raket op wielen’ van de hand

Twin-Jet Motorcycle

Bob Maddox is een man die zichzelf heeft gespecialiseerd in het bouwen van pulse jet-aangedreven voertuigen. Eén van de creaties van Bob Maddox, een flink opgevoerde motor genaamd ‘Twin-Jet Motorcycle’ is onlangs verkocht op een veilingsite.

‘Twini-Jet Motorcycle’ van Bob Maddox is geen normale motor

Deze motor van Bob Maddox is geen gewoon voertuig, het is echt een stukje technologie. Bob Maddox’ motor is voorzien van twee enorme pulsejets die samen 250 pond aan ‘thrust’ produceren, wat gelijkstaat aan ongeveer een paar honderd pk. Dit is meer dan genoeg om een geweldige indruk te maken op degene die op de motor zit en zelfs op degene die ernaar kijkt. De motor is afgewerkt in een glanzende rode kleur. De tweewieler is ontworpen in de stijl van een board track racer uit 1929. Maddox is geïnspireerd door de ruimtevaart uit de jaren ’60 en de uitvindingen van Wile E. Coyote. Dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de motor. De motor is echter niet straatlegaal, dus het is de vraag of de winnaar van de veiling ermee naar huis is gereden.

YouTube sensatie

Bob Maddox is een YouTube sensatie. Hij heeft meer dan 330,000 volgers. Zij volgen hem in zijn avonturen met pulse jet-aangedreven voertuigen. Hij is ook bekend als “The RocketMan” en heeft een grote bijdrage geleverd aan de pulse jet-technologie. Pulse jets zijn een simpele vorm van jetmotoren die weinig of geen bewegende delen hebben. Ze kunnen op verschillende brandstoffen werken. Maddox verkoopt ook zijn ontwerpen in kit-vorm of als ontwerpen. Het is variërend van kleine motoren tot grotere multi-jet units.

De Twin Pulsejet Super Jet Motor van Bob Maddox is een uniek en indrukwekkend voertuig dat zeker de aandacht heeft getrokken op de veiling. De motor is een eerbetoon aan de ruimtevaart en de creativiteit van Bob Maddox komt duidelijk naar voren bij deze motor.

Watch on YouTube