BMW laat zich weer van zijn beste kant zien. De Duitse autogigant claimt de 26ste week van 2019 namelijk met super futuristische beelden vanaf het nieuwe #NEXTGen-evenement in de BMW Welt bij het hoofdkwartier in M√ľnchen. Niet alleen nemen we een kijkje naar de New BMW Vision M Next, ook krijgen we de BMW Vision Next 100 voor onze kiezen. En dat alles onder de charmante begeleiding van Supercar Blondie.

New BMW Vision M Next

Je zou kunnen zeggen dat de i8 een flinke metamorfose heeft ondergaan. Niet alleen dat, ook van binnen is er van alles veranderd. Zo is de Vision M Next opgebouwd rond D+ACES, wat staat voor Design + Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services. Vertaald naar het Nederlands betekent dit dat we te maken hebben met BMW’s mobiliteitsinvulling van de toekomst. Denk aan zelf rijden, gereden worden, elektrisch en zelfs benzine: ‘Freude am Fahren’, zoals BMW het zelf zegt.

Niemand minder dan Alex Hirschi, of wel Supercar Blondie, kreeg het primeurtje om de nieuwe BMW te beteugelen. Vergis je niet, de blonde schone heeft genoeg rij-ervaring om de potentie van de elektromotoren op beide assen te benutten. De build kan zowel volledig elektrisch, een achterwielaandrijver of 4×4 zijn. Op de achterwielen zit bovendien een viercilinder benzinemotor, waardoor je maar liefst 600 pk los kunt laten met 0 naar 100 km/u in 3 seconden. Mocht je die topsnelheid van 300 km/u echter niet aantikken, dan kun je zo’n 100 km volledig elektrisch rijden. Check hoe ze het er vanaf brengt:

BMW Vision Next 100

Maar daar houdt het nog niet op! Zo’n 3 jaar geleden tipten wij je op de komst van de BMW Vision Next 100. De Next 100 is in staat om autonoom te rijden en beschikt daarnaast over verschillende standen. Zo krijgt de bestuurder met de Boost modus een klein stuurtje en een display met de belangrijkste rij-informatie, en neemt de Easy stand alle taken over en dan worden de stoelen gedraaid. We kunnen het haast geen autorijden meer noemen! Je ziet zelfs geen wiel meer spinnen. Kijk maar eens wat Supercar Blondie te melden heeft over Active Geometry, dat opent wanneer het wiel in beweging komt:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WorldStar Hip Hop // WSHH (@worldstar) op