Nog niet zo heel lang geleden introduceerde BMW een futuristisch concept voor een nieuwe scooter met de naam Concept Link. BMW probeerde hiermee haar toekomstvisie op het gebied van duurzame mobiliteit te demonstreren. Helemaal prima natuurlijk, alleen leek het voertuig verdacht veel op een C650 scooter, alleen dan iets wilder. Niet veel later zagen we concept no.2, de Motorrad Definition CE 04. Dat ontwerp was nog iets gedurfder, zeg maar gerust futuristisch. Het grote nieuws is dat de Duitsers dat laatste model nu in productie gaat nemen, inclusief de futuristische details.

Futuristische BMW scooter

Zie de BMW CE 04 als een stadsvoertuig met een bijzondere vormgeving. Opvallend detail: de vlakke, ‘zwevende stoel’. De scherpe vouwen en lijnen aan de voorzijde geven het voertuig een bijzondere, bijna agressieve look. De accu hebben de Duitsers netjes weggewerkt aan de onderzijde en de elektromotor is achteraan geplaatst. Ben je een beetje beperkt wat betreft je budget, dan zul je het met de standaard uitvoering van de BMW scooter moeten doen. Dat wil zeggen witte verf met zwarte accenten. Zit je iets beter in je centen, dan kun je kiezen voor een fijne upgrade. In dat geval krijg je een glanzende metallic grijze afwerking met feloranje accenten. Lekker Hollands dus.

bmw scooter

Topsnelheid: 120 km/u

Mocht je nog wat extra motivatie willen om de BMW scooter te bestellen zodra deze op de markt komt, dan is fijn om te weten dat de vloeistofgekoelde elektromotor van de BMW CE 04 een maximaal vermogen heeft van 31 kW (42 pk) en een topsnelheid van 120 km/u. De actieradius bedraagt ongeveer 81 mijl, zo’n 130 kilometer. Mocht je het ding willen opladen, dan is een snellader aan te raden. In 45 minuten heb je dan een volle accu. Moet je het het de 220V aansluiting in de garage moeten doen, dan ben je zo’n 4 uur en 20 minuten bezig. Wat de BMW scooter gaat kosten is niet bekend gemaakt, maar de geruchten zeggen dat het zo’n 12.000 dollar gaat kosten in de VS. Daar krijg je dan wel een prima stadsvoertuig met automatische stabiliteitscontrole, dynamische tractiecontrole en een antiblokkeerremsysteem voor terug. Een 10,25-inch TFT-kleurendisplay inclusief de navigatiesoftware en Bluetooth maken het helemaal af. Uiteraard ontbreekt de USB-C oplaadpoort ook niet. Naar verwachting is de BMW CE 04 vanaf 2022 verkrijgbaar.

bmw scooter

bmw scooter

Wil je het nóg spectaculairder aanpakken? Wat dacht je van deze elektrische scooter en paraglider in één.