De naam ‘BMW R65’ zal bij veel jongelui niet bekend in de oren klinken. Dit is om een logische reden. De motor werd namelijk gefabriceerd tussen 1978 en 1984. Toch is er nu een nieuw model van gemaakt, niet van BMW zelf, maar van een tunerbedrijf. Het bedrijf genaamd Auto Fabrica heeft namelijk de BMW R65 ‘Type 10B’ gelanceerd. Een opgekalefaterde ode aan de originele motor.

Looks van BMW R65

De aanpassingen die Auto Fabrica heeft uitgevoerd zijn bijna allemaal op esthetisch vlak. Al het werk dat ze hebben verricht is met eigen handen gedaan. Dat werk bestaat uit een hele hoop aanpassingen. In het Engelse kustplaatsje genaamd Southend-on-Sea hebben ze het nodige werk gedaan aan het frame. De hele verflaag is nieuw en ze hebben een nieuw subframe toegevoegd, plus een nieuwe achterkant.

Ze hebben datzelfde frame ook lichter gemaakt, terwijl er wel een hoop gadgets aan zijn toegevoegd. Zo zijn er bij de BMW R65 ‘Type 10B’ 3D-geprinte LED-lichten toegevoegd. De motor is ook speciaal voor dit model herbouwt naar zijn oude glorie.

BMW R65 BMW R65 BMW R65 BMW R65 BMW R65 BMW R65

Wat ons betreft hebben ze een goede prestatie neergezet, vooral gezien het feit dat Auto Fabrica pas 6 jaar bestaat.