Custom bike-shop Hookie Co. heeft een BMW R100/7 motor onderhanden genomen. De motor is geïnspireerd op de geweldige vormen van de hamerhaaiOm de unieke vorm van deze haai te waarborgen was een oude BMW airhead vereist. Dit werd dus de BMW R100/7 – logischerwijs vanwege de vorm die de luchtkoeling aan de motor geeft, van bovenaf gezien.

Ruw karakter

Door z’n zwarte onderdelen en enkel mat-zilveren tank is deze motor enorm mannelijk. Het matte aspect draagt bij aan de ruwe eigenschappen van de motor en de essentiële vorm van de motor blijft behouden. Zo is er niets waarvan je denkt dat het overbodig is – het ruwe karakter wordt duidelijk door de grove banden, de zwarte onderdelen en de hoeveelheid blootliggende details. Veel aspecten zijn verborgen onder de brandstoftank om de essentie te benadrukken.

Het is een no-nonsense interpretatie van een ouder BMW model dat door z’n aanpassingen prima mee kan in het hedendaagse straatbeeld. De motor heeft een ruige look en dit matched volledig met de filosofie achter het design. Het overweldigende, krachtige karakter van de hamerhaai wordt meegenomen in ’t ontwerp van deze motor. Uiteraard is er een beetje verbeelding nodig, maar we snappen het. Deze BMW R100/7 is wat we willen zien in een custom. Niet teveel poespas, slechts details die het geheel veranderen.

Wil je ook zelf aan zo’n project beginnen check dan deze robuuste accu-koffiemachine waardoor je overal een vers bakkie pleur drinkt. Voor dat en meer Makita gereedschap check je hun handige website.

Hookie-Co-BMW-R1007-The-Hammerhead-gewoonvoorhem 4 Hookie-Co-BMW-R1007-The-Hammerhead-gewoonvoorhem 7 Hookie-Co-BMW-R1007-The-Hammerhead-gewoonvoorhem 6 Hookie-Co-BMW-R1007-The-Hammerhead-gewoonvoorhem 5

Bron: MAN MAN