Cars & Bikes

BMW presenteert krachtigste auto ooit: BMW XM Label Red

bmw xm label red

BMW heeft de nieuwste auto gepresenteerd: de BMW XM Label Red. De vierwieler wordt gezien als de krachtigste uit de BMW-series en dat is ook te zien aan de specificaties. Benieuwd naar de specificaties van deze auto? Lees dan snel verder!

BMW XM Label Red

De SUV’s van BMW zijn vaak al reuzen om naar te kijken, maar de Duitse autofabrikant is weer een stap verder gegaan. Namelijk de BMW XM Label Red, een overtreffende auto waarvan de voorganger al een beest van een bak is.  De auto doet zijn naam eer aan, want de BMW heeft rode accenten en niet een beetje. Met de standaard matzwarte kleur van BMW kan je nu ook voor de rode details gaan. En het interieur dan? Rood! Vanbinnen heeft de auto stoelen die voor de helft rood zijn en verder heeft de auto overal rode accenten. Als je geen fan van de rode kleur bent, kan je ook voor de optie gaan met zwarte kleuraccenten.

Specificaties van de BMW XM Label Red

De standaard XM had al heel veel kracht onder zijn motorkap zitten. De eerste versie had al zo een 653 pk. Dat is heel veel voor een ‘standaard’ versie. Maar de BMW XM Label Red gaat een stapje verder, of eigenlijk een sprong verder. De dikke 4.4 V8 motor met twee turbo’s is goed voor 585 pk. Dat is niet alles, want door de achttraps M Steptronic-bak gehuisveste elektromotor krijgt de SUV zo een 197 pk erbij. Dat is goed voor zo een grove 748 pk onder de motorkap. Ook heeft de auto een 1.000 Nm koppel. Dit samen resulteert in een topsnelheid van 290 km/u en de auto sprint van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden!

Prijs van de Label Red

Voor de standaard BMW XM leg je een bedrag van 175.000 euro neer. De BMW XM Label Red valt iets duurder uit. In Nederland ben je zo een 203.700 euro kwijt aan de dikke SUV. Als je van plan bent om de auto te halen moet je er wel snel bij zijn, want BMW maakt de auto gelimiteerd met een oplage van vijfhonderd exemplaren wereldwijd. Volgens de Duitse autofabrikant is deze BMW perfect voor “klanten die houden van een extraverte lifestyle en verlangen naar ultieme prestaties van een auto die buiten de geijkte kaders treedt.”