In Nederland is het altijd maar de vraag of er een zomer komt met lekker weer. Dit jaar zijn er meer weken met regen geweest dan met zon. Al hadden wij veel mazzel, want precies wanneer wij op pad gingen met de nieuwe BMW M440i XDrive Cabrio kwam de zon de hele week tevoorschijn. Ook de BMW 4 Serie ziet er toch wat anders uit dan zijn voorganger.

Specs van de BMW M440i

Geloof ons. Met de krachtige BMW M Twinpower Turbo 6-in-lijn benzinemotor gaat het dak echt wel van deze cabrio af. De motor in deze BMW levert 374 pk vermogen en 500 NM koppel. Dit zorgt ervoor dat je van 0-100 km/u gaat in 4,9 seconden. De maximale snelheid is elektronisch begrensd door BMW en komt neer op 250km/u. Daarnaast beschikt de cabrio standaard over een 8-traps Steptronic Sport automaat en is vierwiel aangedreven. Naast de benzinemotor is de BMW M440i XDrive Cabrio ook uitgerust met de mild hybrid technologie. Dit houdt in dat een 48 V starter-generator de benzinemotor assisteert met 11 pk extra.

Het dak van de XDrive Cabrio

Na ruim 13 jaar is het stoffen dak weer terug op de nieuwe 4 serie cabrio. Al moet daarbij wel gezegd worden dat het van buiten een soft top is, maar van binnen een hard top. Hierdoor heb je het mooie uiterlijk van een soft top en de sterkte van een hard top. Dus geen zorgen dat een dief zomaar je dak open snijdt en in je auto kan. Daarnaast is het nieuwe cabriodak ook nog eens 40 procent lichter en voorzien van betere geluids- en temperatuurisolatie dan zijn voorgangers.

BMW M440i    

Ruimte in de cabrio

Natuurlijk erg belangrijk als je een auto koopt: de ruimte. De BMW M440i XDrive Cabrio is een tweedeurs met vier zitplaatsen. Al is het voor lange mensen geen pretje om op de achterbank te zitten, want veel beenruimte is er niet. Als wij naar de bagageruimte kijken dan beschikt de cabrio over 300 liter met een geopend dak en 385 liter met een gesloten dak. Verder is het optionele windscherm achter de rugleuning op te bergen. Een ideale oplossing!

BMW M440i drive coupé DSC07638

Conclusie/prijs etc.

BMW levert, naar onze mening, echt weer een mooie wagen af. Vind jij dat ook en zie jij jezelf op een lekkere warme zomerdag al over de boulevard rijden? Dan moet je aardig wat vakantiegeld opzijzetten, want deze BMW-cabrio is leverbaar vanaf € 92.208,00,-.