Food & Drinks

Het grootste BBQ-restaurant van Nederland opent vandaag haar deuren

black smoke

Een BBQ-restaurant met een luxe tintje, dat is wat Jord Althuizen en mede vleesliefhebber Kasper Stuart voor ogen hadden toen ze twee jaar geleden Black Smoke in Antwerpen oprichtten. Het restaurant werd meteen een groot succes en werd lovend geprezen door menig bezoeker. Vanuit het hele land kwamen mensen naar het BBQ-restaurant om te genieten van gerechten van de hoogste kwaliteit. Het succes was dusdanig groot dat de oprichters niet anders konden dan een nieuw restaurant te openen. In de historische Van Nelle Fabriek in Rotterdam kun je vanaf vandaag genieten van kookkunsten op open vuur.

Black Smoke

De eerdergenoemde Van Nelle Fabriek is niet zomaar de eerste de beste locatie. Het gaat namelijk om een monument dat sinds 2014 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Sterker nog: het draagt de titel van ‘voornaamste industriële monument van Nederland.’ Op deze locatie kun je nu genieten van al het goede dat de wereld van barbecueën te bieden heeft. Black Smoke Rotterdam biedt haar gasten een divers aanbod van gerechten die bereidt zijn op een op hout gestookt vuur. Dit is een ervaring die je in Nederland nergens anders krijgt, vooral niet op zo’n unieke locatie. Alle BBQ-culturen komen er samen, Zuid-Afrika, Australië, Lapland, you name it. ‘Next level BBQ’ noemen de bedenkers het, wij geven ze geen ongelijk.

Een lust voor het oog

Al je zintuigen worden volledig verwend in Black Smoke Rotterdam. Al zou je geen hap nemen, heb je alsnog de tijd van je leven als je goed om je heen kijkt, ruikt en luistert. Het beeldige decor, met kettingen, roosters en dampende smokers, de geur van vlees die je neus verblijd alsof je het nog nooit eerder geroken had en laat staan het geluid van sissende BBQ’s alom. Je voelt je als Hans en Grietje die kijken naar een onvoorstelbare wereld vol lekkernij. Het enige verschil is dat de eigenaren geen boze heksen zijn en het eten niks weg heeft van snoepgoed. Nee, hier gaat het om producten van kwaliteit, die recht voor je neus worden bereid in een open keuken.

Vleeskoeling van jewelste

Een mooie bijkomstigheid van dit restaurant is de vleeskoeling, waarbij je je ogen de kost kan geven. Het is een hybride van een koeling en een vitrine, waar premium vlees van talloze rassen worden afgehangen en gerijpt op een oppervlakte van maar liefst acht vierkante meter. Deze vleeskoeling is gemaakt in samenwerking met premium-slagers, zoals Chateaubriand uit Heemstede en Ter Weele uit Oenen. De vleesstukken worden bereid op een spit, smoker of asadokruis in de keuken. Ze worden vervoerd via een ingenieus railsysteem. Dit idee hebben ze gekregen van slagerijen en is nog niet eerder uitgevoerd.

Tafel voor koningen

De ‘Chefs Table’ is het pronkstuk voor bezoekers. Hier kunnen twintig personen aan zitten. Als je aan deze tafel deelneemt heb je het beste uitzicht op de grills, waarop de chefs het vlees bereiden. Dit is een genot om mee te maken, behalve als je te hongerig bent, in dat geval loopt het water je uit de mond. Als je je in kunt houden is het uitzicht geweldig: adadokruizen, roosters met houtskool en diverse spits worden vakkundig gebruikt door het personeel.

Enkel voedsel van topkwaliteit

Mensen met een passie voor vlees kunnen hun hart ophalen bij Black Smoke. Wat dacht je van de zogeheten ‘suicide burgers’, Texas-style puntborst (16 uur lang gegaard), pork belly ribs en een heerlijk speciaalbier voor erbij. “We willen culinair vernieuwen zonder de traditionele waarden uit het oog te verliezen. Authentieke BBQ-technieken, smaken en bereidingen van over de hele wereld mixen en matchen we met Europese flair. Met inspiratie die we hebben opgedaan van rammelige BBQ-joint tot sterrenzaak.” Wij geloven oprichter Jord op zijn woord.

Ruime luxe

Niet alleen is de voormalig brandweerkazerne een toplocatie, hij is ook nog eens van reusachtig formaat. De welgeteld 1.100 vierkante meter biedt plaats voor maar liefst 160 mensen tegelijk. Daarbij heeft de locatie ook een terras, daar kunnen 200 mensen plaatsnemen. Geen wonder dat dit het grootste BBQ-restaurant van Nederland is. Op het terras kun je genieten van een buitenbar die verscheidene cocktails aanbied. Ook kun je je smaakpapillen een groot plezier doen met de aanwezige borrelbites. Binnen Black Smoke Rotterdam is ook een bar te vinden waar events gehouden kunnen worden. Hier gaan gezellige feesten georganiseerd worden met vooraanstaande DJ’s. Wij zullen zeker een dansje wagen.

Een team, een taak

Sander Fiets is de hoofdchef van het restaurant. Nadat hij les heeft gekregen in de kunst van het koken van sterrenchef Mario Ridder heeft hij zich bewezen als hoofdchef bij de Harbour Club in Rotterdam. Bij Black Smoke zal hij samen met twee assistent-chefs en de rest van het team zijn kennis van vlees en vis gebruiken in de keuken. Het servies zal worden bediend aan ongeveer 300 personen per avond, ze hebben het er dus flink druk mee. Het is een groot spektakel in het restaurant: veel eten van goede kwaliteit, voor een hoop man. Het restaurant wordt in goede banen geleid door Annet Wevers. Zij heeft gewerkt als assistent-manager bij Brasserie Appelmans, een van de meest geliefde horecaondernemingen in Antwerpen. Zij controleer de service en zorgt ervoor dat de dienstverlening voldoet aan de standaarden die ze in Vlaanderen geleerd heeft.

Reserveren bij Black Smoke

We kunnen ons voorstellen dat je nu flinke trek hebt gekregen in heerlijk vlees, je kunt op deze site een tafel reserveren voor een tafel bij Black Smoke. Eet smakelijk!