Vandaag is het zo ver: de gevreesde maar geliefde Black Friday is begonnen. De dag waarop talloze winkels hun producten in de aanbieding doen om de inkopen voor de decembermaand minder duur te maken. Maar zijn die producten in de aanbieding nou écht goedkoper dan anders? Soms gooien (online) winkels hun standaardprijzen namelijk omhoog voordat ze het weer in de aanbieding doen. Hierdoor lijkt het goedkoper, maar is het eigenlijk net zo duur. We bekijken de producten die nu in de aanbieding zijn en vergelijken die met de prijs van vorige week, zodat je zeker weet dat je korting ook écht korting is.

Smartphones

Ondertussen is de keuze aan merken en modellen in smartphones zo breed, dat het logisch is als je door de bomen het bos niet meer ziet. Als we kijken naar de prijzen van vorige week lijkt vooral BelSimpel het goed te doen met de aanbiedingen. De meeste van hun afgeprijsde telefoons zijn minimaal 20% goedkoper dan vorige week. Ook Amazon heeft een paar grote uitschieters, net als Bol.com. Verder zijn er geen winkels die meer dan 12,5% korting geven op telefoons.

black friday

Laptops

De goede aanbiedingen voor laptops worden breder aangeboden. Hier komen weer Amazon en Bol.com veel voorbij, maar ook CoolBlue, BCC en Expert doen het. Toch zie je dat er bij laptops minder echt grote aanbiedingen voorbij komen. De percentages komen vaak niet verder dan 20%. Omdat het bij laptops vaak om grote bedragen gaat, kun je toch een aardige slag slaan op en rond Black Friday.

Huishoudartikelen

Stofzuigers, koelkasten, wasmachines en meer. Deze categorie heeft een heel breed aanbod in producten. Deze artikelen hebben ook vaak niet meer korting dan 20%, maar als we even naar de uitschieters kijken vallen wederom Bol.com én Bol.com plaza (de Duitse Bol) op. Deze winkel heeft het vaakst een vaatwasser of stofzuiger in de aanbieding voor ruim over de 20% korting vergeleken met vorige week. Dus mocht je huis nog een rommel zijn, kun je het beste daar even shoppen.

De klapper van Black Friday: Games!

Op games wordt er met de prijzen echt gestunt. Spellen, controllers of hele consoles, als je écht korting wilt, kun je beter je games vandaag kopen. Veel winkels die spellen aanbieden, grijpen hun kans om zoveel mogelijk artikelen kwijt te raken. Media Markt, BCC en wederom heel veel Bol.com-aanbiedingen knallen op je scherm met heel veel kortingen tussen de 25 en 50% korting. Waar PlayStation- of XboX-spellen vaak 50 euro per stuk kosten, ben je hier al gauw voor 20 euro klaar per spelletje. Ook combi-deals met een console met spellen én controllers worden hier heel voordelig aangeboden. Dus dit is dan toch wel je moment om je slag te slaan. Behalve als je wacht op de PlayStation 5, dan kun je nog beter daar even voor sparen.