Sports

Scheidsrechter Björn Kuipers is multimiljonair met zijn vermogen

Björn Kuipers

De Johan Cruijff schaal luidt het einde in van een tijdperk: voor scheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers is dit zijn laatste wedstrijd. Reden genoeg om even in het vermogen van Björn Kuipers te duiken. Deze man in kwestie zit er namelijk behoorlijk warmpjes bij.

Björn Kuipers, de scheidsrechter

Met de fluit in de hand haalde Björn Kuipers een relatief klein deel van zijn inkomen binnen. Wedstrijd na wedstrijd leidde hij in goede banen op de Nederlandse velden tussen de grootste topclubs. Hier krijgt hij een maandelijks bedrag voor van de KNVB, maar per wedstrijd vangt hij ook nog eens 3340 euro, zoals in de scheidsrechters-cao staat. Een wedstrijd waar Kuipers de VAR leidt leverde hem 1630 euro op.

View post on Instagram
 

Voor Europese wedstrijden in de Europa-League en de Champions League loopt het nog verder in de duizenden. Een wedstrijd op het WK is al helemaal de jackpot, maar dat gaat Björn Kuipers niet nog een keer mag meemaken. Volgens RTL Z heeft hij voor fluiten op een wereldkampioenschap zo’n 25.000 euro per wedstrijd ontvangen. Voor de snelle rekenaars: dat is bijna 17.000 euro per uur op een wedstrijd van 90 minuten. Dat is nog niet zoveel als de vijf best betaalde Nederlandse voetballers, maar toch geen bedrag om over te klagen. Toch heeft Björn Kuipers op zijn laatste toernooi, EURO 2020, flink kunnen cashen.

View post on Instagram
 

De ondernemer die miljoenen maakt

Buiten zijn werk als scheidsrechter is Björn Kuipers als ondernemer echt in de miljoenen gaan lopen. Hij heeft namelijk een kapperszaak en twee vestigingen van de supermarkt Jumbo. Hij had ooit drie vestigingen van C1000 als franchisenemer, maar daarvan heeft hij er nog eentje over. Dat is ondertussen dus ook een Jumbo geworden.

De Björn Kuipers Holding is de kassa van de beste man. De jaarrekening van 2018 laat zien dat het eigen vermogen ten opzichte van 2017 is gestegen met 1,2 miljoen euro. Nu staat het op 14,7 miljoen, wat betekent dat de holding in de afgelopen jaren miljoenen winst heeft gemaakt. Dat is bijna gelijk aan zijn totale geschatte eigen vermogen van 14,15 miljoen euro. Hiermee is de wedstrijdleider een multimiljonair die genoeg geld heeft voor een enorme villa in Bussum, als hij niet al in Oldenzaal had gewoond.