Sports

Kassa! Dit verdiende Björn Kuipers tijdens EURO 2020

Björn Kuipers

Afgelopen zondag was er toch een klein lichtpuntje voor ons Nederlanders. Ondanks het feit dat onze Oranjeleeuwen vroegtijdig werden uitgeschakeld in de achtste finale, stond er tóch een Nederlands team in de finale. Het scheidsrechtersteam welteverstaan. Nu reist de vraag: hoe veel heeft Björn Kuipers verdient tijdens dit hele EK?

Björn Kuipers wél in de finale van het EK

Het Nederlandse succes op het EK was jammer genoeg van korte duur. Na drie gewonnen wedstrijden in de groepsfase, gingen de Oranjeleeuwen beschamend met 2-0 onderuit tegen de Tsjechen. Toch ging één iemand na de uitschakeling van Nederland wel fluitend door het leven. Dat was niemand minder dan onze eigen Björn Kuipers. Met een bak aan ervaring harkte hij niet alleen een – naar eigen zeggen – enorm kippenvelmoment binnen, maar ook een bak met geld.

De imposante carrière van ‘s lands beste scheidsrechter

Björn Kuipers heeft meerdere prestigieuze wedstrijden gefloten. Wat dacht je van wedstrijden op de WK’s van 2014, 2018 en de Champions League finale van 2014. Dat was een heus kaartenfestijn, met maar liefst twaalf (!) gele kaarten. Tijdens de EK-finale van EURO 2020 ging het er een stuk rustiger aan toe.

View post on Instagram
 

Vermogen van Kuipers

Allereerst is het goed te vermelden dat Björn Kuipers ook zonder het geld van EURO 2020 er warmpjes bij zit. Zo is hij onder andere de eigenaar van een Jumbo-filiaal. Dat zal het vermogen van Björn Kuipers flink spekken.

Hoeveel verdiende Björn Kuipers met het EK?

Nu blijft de hamvraag natuurlijk: wat verdiende Björn Kuipers met het EK? Per wedstrijd die hij floot, verdiende de beste man zo’n 10.000 euro. In totaal heeft Björn Kuipers vier wedstrijden gefloten, wat neerkomt op 40.000 euro. Ook als vierde man krijg je een bedrag, 4.000 om precies te zijn. Daar komt nog een algemeen bedrag bij, waardoor hij in totaal zo’n 50.000 euro kan bijschrijven op zijn rekening over het hele EK. Is dat even lekker verdienen, niet?