De kans is groot dat jij Bird Box ooit hebt gezien. In 2018 verscheen de film op Netflix en meteen was het dé film waar iedereen het over had. Er ontstond een heuze (gevaarlijke) challenge over de film én er ontstonden meteen al geruchten over een vervolg. Dat vervolg komt er inderdaad, maar dat is niet het enige leuke nieuws rondom de film.

Spaanse spin-off van Bird Box

Een hele korte reminder, voor de paar mensen die Bird Box niet hebben gezien. De film, met Sandra Bullock in de hoofdrol, gaat over mysterieuze monsters die de aarde terroriseren. Kijk je zo’n monster aan, dan worden je ergste angsten gevisualiseerd en beroof je jezelf van het leven. De overlevers dragen dus ten alle tijde een blinddoek. Het zorgde voor een erg gedesoriënteerde film. De makers van de originele film, Dylan Clark en Chris Morgan, gaan ook een nieuwe Spaanse spin-off van Bird Box regisseren.

Bird Box

Makers originele film regisseren spin-off

De spin-off, waarvan de naam en de cast nog niet bekend is, zal aan het einde van dit jaar worden opgenomen. Rond die tijd zullen we dus zonder twijfel ook meer te weten komen over het plot. De kans is groot dat men ook in de Spaanse film niet rechtstreeks de monsters aan kunnen kijken. De blinddoeken die we in het origineel zagen, kunnen dus zomaar eens weer uit de kast worden getrokken. Daarmee sluit de film aan bij een specifiek genre horrorfilms. Net als in films als A Quiet Place, Hush en Don’t Breathe ligt er gevaar op de loer én is één van de zintuigen van de hoofdpersonen uitgeschakeld.

Bird Box

Het wachten blijft dus op de Spaanse film én het vervolg op het origineel met wederom Sandra Bullock in de hoofdrol. Bird Box heeft op IMDb een 6.6 als gemiddeld cijfer. Nu maar afwachten of de nieuwe films hoger of juist lager gaan scoren.