Entertainment

Bijlwerpen in Utrecht: hoe goed kun jij overweg met een hakbijl?

bijlenwerpen

Ééns in de zoveel tijd is het moment daar: een bedrijfsuitje met al je collega’s. Een in beginsel een leuk iets, maar te vaak slecht uitgevoerd. Eindeloos bowlen,  lasergamen en speurtochtspellen spelen waarbij je net met die ene collega in het team zit met wie je nog nooit een woord wisselde. Zonde, het kan zo leuk zijn. In Utrecht komen ze nu met een een optie die goed breekt met de gangbare keuzes voor een middagje out of office: bijlwerpen.

Bijlwerpen

Gooi en smijtwerk met een vlijmscherpe bijl. Nee we hebben het hier niet over een horrorfilm, maar over het ultieme uitje met je collega’s (of met vrienden). Bij The Team Building aan de Admiraal Helfrichlaan in Utrecht kun jij je wagen aan een potje darten, maar dan anders. Het bedrijf dat al langere tijd escaperooms verzorgt kreeg de beschikking over de kelderruimte van het pand er recentelijk bij. Na hier een tijdje het hilarische spel  The Floor is Lava te hebben verzorgd kwamen ze op een nieuw idee: Real Axe Throwing, ofwel bijlwerpen.

Spelletje

Het spel is simpel. Je gooit de bijl (met één of twee handen) richting het bord en met voorkeur in de roos. Hoe dichter bij de bulls-eye hoe meer punten. Behalve in de laatste ronde, dan is het de bedoeling de blauwe stip te raken, net buiten het bord. Ben je een goede mikker? Levert je in één klap acht punten op. De bijlen waar je mee gooit zijn geen kindvriendelijke varianten. Het is dan ook niet voor niets dat er bij het spelen met een bijl de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Voor je het potje aftrapt, of meer afwerpt, vertelt een Axe-expert je de regels. Tijdens het spel blijft hij bij je in de buurt. Ben je op bedrijfsuitje en heb je zin om je collega’s ook eens met een biertje in de hand te spreken, dan kun je beter en borrel plannen voor na het bijlwerpen. Één drankje voor het spel van start gaat is toegestaan, tijdens het gooien kan er -logischerwijs- geen alcohol gedronken worden.

Voor 5 kwartier werpen betaal je nog geen 20 euro. Blijk je nou een waar bijlwerp-talent, dan mag je meedoen aan de voorrondes van het NK in januari. Want ja, dat bestaat. Mocht Utrecht niet echt in de buurt zijn dan is er goed nieuws. Ook in Delft is de activiteit een optie.

Bron: AD