Toen we deze trailer voor het eerst zagen deden de eerste 40 seconden ons denken aan een biografie van Arnold Schwarzenegger (gespeeld door Calum von Moger, maar de andere 47 seconden wijzen uit dat het nog veel meer verteld over de wereld van Bodybuilding. Deze film gaat over de broers Joe en Ben die de IFBB, de eerste bodybuilding-organisatie, van de grond hielpen.. en de serieuze rivaliteit tussen Wieder en Bob Hofmann (organisator AAU Mr America) die hierop volgde.

BIGGER

Heel bijzonder dat deze film tekst en uitleg geeft over de groei van deze mooie sport! Voor die tijd waren er namelijk gewoon willekeurige wedstrijden zonder echte structuur. Mr America, Mr Universe, Mr. World. Pas toen de IFBB kwam, bracht het contracten en de ultieme competitie met zich mee, denk aan Mr. Olympia. Die slechts podium bood aan de top drie van de andere competities.

Voor Joe en Ben gold Arnold als hun gouden jongen. Arnold was namelijk een echte kolos, en de broeders hebben dan ook goed ingeschat dat Arnie perfect was voor de explosieve groei van dit bedrijf. De film gaat dus welliswaar niet over Arnie zelf, rond deze tijd sprak hij niet eens Engels, maar er kan niet ontkend worden dat de Oostenrijker de sport heeft gemaakt tot wat ‘ie nu is – zeker toen hij in de jaren 80 verschillende rollen ging spelen in films als Terminator en Alien.

De film is vanaf vandaag, 12 oktober, te zien op het witte doek in Amerika! Naar onze mening oogt de film als een meesterwerk waar zelfs non-bodybuilding fans plezier aan kunnen beleven! Steken ze er in ieder geval ook nog iets van op.