Uncategorized

Bierprijs de afgelopen 10 jaar aanzienlijk gestegen

Dat een avondje bier drinken met je vrienden niet goedkoop is, dat wisten we. Was het altijd zo duur? Nee! Blijkt uit onderzoek. Een pilsje kost al snel 3 euro. Niet veel geld voor één biertje, maar wel als je de hele avond bier gaat drinken. Doe je dit een paar keer per week en je betaalt jezelf scheel aan bier. Dit is niet altijd zo geweest heeft het CBS aangetoond.

Onderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft namelijk onderzoek gedaan naar prijs van bier. In een café betaalde je 10 jaar geleden nog gemiddeld €1,71 voor een biertje. In 2016 was dat €2,43. Dat is €0,72 duurder en dat komt neer op een prijsstijging van 42%.

De prijs van een krat bier in de supermarkt is ook gestegen. Echter, was dit maar €0,18. Dit komt neer op een prijsstijging van 14%. Dit betekent dat de prijs in een café in slechts 10 jaar tijd 3 keer zo hard is gestegen als de prijs in de supermarkt. Dit is aanzienlijk meer.

Bovendien gaat het om een gemiddelde prijs. De bierprijs in de grotere steden ligt boven dit gemiddelde. Je betaalt daar al gauw één euro meer. Of het ons tegenhoud om een pretcilinder minder te bestellen? Dat waarschijnlijk niet, maar het maakt het er niet leuker van!