Entertainment

Houd jij van bier én hardlopen? Schrijf je dan nu in voor deze Belgische biermarathon

De bier marathon in belgie

Als jouw hobby’s hardlopen en bier drinken zijn, is dit de ideale activiteit voor jou. In België wordt namelijk een biermarathon georganiseerd, waar je bier kunt drinken én hardlopen.

Biermarathon in Belgie

Bier en hardlopen, een combinatie wat je niet vaak samen ziet gaan. In België denken ze daar toch heel anders over. Op 12 mei 2024 wordt er een nogal opmerkelijke marathon georganiseerd. Tijdens het rennen heb je namelijk geen waterfles in je hand, maar een biertje!

Beste van 2 werelden gecombineerd?

Een marathon met bier, aparte combinatie, vind je niet? Als je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om een marathon te rennen en onderweg een paar verdomd lekkere biertjes te proeven, is deze run perfect voor jou. Voor bierliefhebbers is hier de biermarathon, fftewel de ‘Beer Lovers’ Marathon’. Ja, je hebt het goed gelezen. In deze spannende race van 42 kilometer kunnen hardlopers niet alleen genieten van de gebruikelijke water- en energiestations, maar zichzelf verwennen met maar liefst vijftien verschillende Belgische bieren. 

View post on Instagram
 

Kruipend over de finishlijn

Elke bierstop wordt niet alleen gekenmerkt door de keuze uit ambachtelijke brouwsels, maar ook door ‘muzikale animatie’. Ook is iedereen leuk verkleed tijdens de race, als een soort carnaval. Kortom, de biermarathon wordt gekenmerkt door leuke muziek, kleding, rennen en bier!

Nu is een marathon lopen atuurlijk geen kinderspel, maar een biermarathon klinkt ons toch wel als muziek in de oren. Want eerlijk, is eerlijk: dit is toch een super activiteit voor jou en je vrienden?