Een leeg bierfust kan mooiere resultaten opleveren dan braaksel naast je wc en sms berichten naar je ex. Duitse kunstenaar en ontwerpster Laura Kampf heeft haar handen vuilgemaakt om een bierfust om te bouwen tot zijspan aan haar fiets. Deze bierfust zijspan vormt dus een prachtig voorbeeld van wat je kan doen met rauw materiaal en een beetje fantasie.

Bierfust zijspan

Met een bierfust, rauw materiaal, een reservewiel en een hoop ervaring heeft Kampf haar fiets verrijkt met een zijspan om jaloers op te zijn. ze wilt het voornamelijk gebruiken om haar gereedschap in te vervoeren. Toch hopen wij dat ze het in de zomeravonden vult met ijs om een paar koude biertjes uit te delen aan toeristen in de stad. Sinds Kampf deze zijspan voor eigen gebruik heeft gemaakt, en een meester is in solderen, heeft ze een paar handige dingen aangebracht. Zo heeft ze binnenin het fust een plank gemonteerd om haar gereedschap op een geordende manier te vervoeren.

Het coole is dat ze in haar video stap voor stap uitlegt hoe deze bierfust zijspan na te maken. Nu moet je wel even monsterlijk goed zijn in solderen als zij dat is.

bierfust zijspan gewoonvoorhem 2

Zo zie je maar weer: De één zijn afval is voor de ander een creatieve mogelijkheid. Kampf is niet de enige die van afval kunst maakt: Deze kunstenaar heeft vuile auto’s tot ware kunst verheven.