Food & Drinks

Zoveel bier moet iedereen drinken om de horeca uit de schulden te helpen

bier drinken horeca

Eindelijk mogen we weer het terras op en genieten van het lekkerste tapbier. Maandenlang heeft jouw favoriete terras, restaurant of lunchroom vrijwel niks kunnen verkopen. Daardoor mistten ze een hele hoop inkomsten. Maar we kunnen de horeca helpen, als we met z’n allen nou heel veel bier gaan drinken, dan moet het goed komen.

Liters bier drinken om de horeca te helpen in Groot-Brittannië

We hebben lang niet meer van een overheerlijk tapbiertje kunnen genieten. Het is dus hoog tijd om al die verloren biertjes weer in te halen. Britse financiële experts hebben onderzoek gedaan naar hoeveel biertjes iedereen moet drinken om de horeca uit de schulden te helpen. Wat blijkt? Iedere meerderjarige moet zo’n 124 pints, oftewel halve liters bier, drinken in de aankomende weken om de horeca in Engeland erbovenop te helpen.

Volgens het Britse Company Debt zou de horeca ook gered kunnen worden als we per persoon 122 wijntjes drinken of als de minderjarige zo’n 976 zakjes chips per persoon eet. Al lijkt dat ons een minder goed plan.

Hoe zit dat in Nederland?

Allemaal leuk en aardig voor die Britten, maar hoe zit dat dan in Nederland?. Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek heeft ABN Amro ook een schatting gemaakt aan de hand van verschillende cijfers van het CBS. Een kwart van de horeca kampt met een flinke belastingschuld. Dit komt neer op zo’n 16.000 bedrijven die bij elkaar 943 miljoen misgelopen hebben in het afgelopen jaar. Gemiddeld maakt een onderneming 30 eurocent winst op ieder biertje. Omgerekend moeten we met z’n dus 3.143.333.333,33 aantal glazen bier drinken om de horeca uit de schulden te helpen. In Nederland zijn er 14.070.340 mensen boven de 18. Na een kleine rekensom moeten we dus minimaal 223,4 biertjes per persoon drinken, dat wordt dus nog even aanpoten.

Ben je nou van plan om op deze manier de horeca een hart onder de riem te steken? Dan kunnen deze tips om een kater te voorkomen misschien wel van pas komen.