Als het om wijn gaat is de keuze vrij eenvoudig: bij vis drink je bij voorkeur witte wijn en bij vlees hoort rode wijn. Uiteraard is dat geen vaststaand gegeven, maar in veel gevallen kan er weinig mis gaan als je die richtlijn aanhoudt. Ben echter meer een bierdrinker, dan wordt het wat lastiger. Drink je bij je biefstuk bijvoorbeeld een wit biertje of kies je juist van een speciaal bier? En hoe pak je het aan bij gekookte mosselen? De butler-app is in dat geval een absolute must-have.

De enige echte app voor de bierdrinker

Als je er even over nadenkt is het heel vreemd: voor wijnliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om de juiste wijn bij de maaltijd te kiezen. Wat betreft de bierdrinker – en dat zijn we als Nederlander massaal –  was het tot voor kort behelpen.

Die periode is dankzij een initiatief van de Nederlandse Brouwers verleden tijd. Het collectief van tien, in Nederland gevestigde bierbrouwers, introduceert de ultieme vriend voor elke bierdrinker. In een mum van tijd weet je exact welk biertje het beste bij je maaltijd past en heb je het beste excuus om nog even snel de drankafdeling van de supermarkt te bestormen.

Beer Butler

Je verborgen talent als bierkenner ontdekken

Met de Bier Butler heb je in elke situatie alle benodigde kennis bij de hand. Op die manier kies je altijd voor de juiste combinatie en kun je zelfs je vrienden versteld doen staan van je vermeende bierkennis. Kortom, de app is totaal onmisbaar. Met een beetje mazzel werk je dus op fanatieke wijze aan je reputatie als bierkenner en vragen je gasten zich af welke verborgen talenten er nog meer in jou schuil gaan.

Streven naar culinaire pils-perfectie

Net zoals er tal van mogelijkheden zijn om een goede maaltijd samen te stellen, zo zijn er ook talloze biersoorten. Elk bier is uniek en juist dat gegeven maakt het tot een hele kunst om het juiste biertje bij de maaltijd te kiezen. Met de app wordt het een stuk eenvoudiger en weet je hoe je de verschillende smaaksensaties kunt combineren en kunt zorgen voor culinaire pils-perfectie. Dankzij de tips en ideeën die de app aandraagt wordt vanaf nu elke maaltijd een waar feest. Het goede nieuws is dus dat je niet langer gedwongen bent om uit onkunde de wijnvoorraad te plunderen.

Beer Butler

Cursus

Mocht je denken dat de functionaliteit van de app beperkt is tot het geven van advies en tips, dan hebben we nog een aardige verrassing voor je. De Bier Butler app laat je ook meer kennis vergaren door de gratis Bier & Spijs cursus. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste combinaties en zit je nooit verlegen om de gewenste inspiratie. Kortom, je leert meer over bier dan de kroegbaas je ooit kan vertellen. Binnen de kortste keren weet je alles over bier, de verschillende smaken en hoe je de godendrank kunt gebruik om de smaaksensatie te perfectioneren. De app is geschikt voor zowel Android als iOS smartphones en is volledig gratis te downloaden. Proost dus!