Zo’n vurige kater na een weekend flink los gaan is natuurlijk heel vervelend. Het haalt vaak ook een beetje de lol van de avond daarvoor ervan af en hoe ga je dan met zo’n kater om? Klap je er een paar paracetamolletjes in of ga je vuur met vuur bestrijden? Uit het onderzoek van de Greenwich University blijkt in ieder geval dat bier beter werkt dan paracetamol.

Onderzoek Greenwich University

We kunnen wel stellen dat het resultaat uit dit onderzoek goed nieuws voor ons mannen is. Zo blijkt namelijk dat bier beter tegen pijn werkt dan paracetamol, en hoe fijn is het dan om een kater of spierpijn weg te drinken met een paar goudgele rakkers? Het drinken van een paar biertjes verzacht tot maar liefst een kwart van je pijn. Volgens de wetenschappers bestrijdt bier de pijn zelfs beter dan paracetamol. Dit hebben zij geconcludeerd op basis van achttien studies over pijn, met ruim vierhonderd proefpersonen.

anti-kater ontbijt

Bier beter dan paracetamol

We weten als geen ander hoe fijn alcohol voor onze gemoedstoestand kan zijn, alhoewel we daar de volgende dag toch heel anders tegenaan kijken. Die beruchte kater kun je beter bestrijden met een paar pilsjes en dan wel te verstaan zo’n drie à vier. Uit het onderzoek bleek namelijk dat de proefpersonen bij een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille in het bloed aanzienlijk minder pijn hadden. Er kwam alleen niet naar buiten of de alcohol de waarneming van pijn in de hersenen vermindert of dat de pijn niet verdwijnt, maar door de lichte alcoholroes er gewoon minder last van wordt ervaren.

bier beter dan paracetamol

Wat we wel kunnen stellen is dat bier dus een prima oplossing kan zijn voor een kater of andere pijntjes, maar daarbij moeten we natuurlijk wel vermelden dat het drinken van alcohol niet de beste manier van pijnbestrijding is. Uiteindelijk zorgt alcohol op de langere termijn voor veel meer problemen!