Actueel

Koopgekte: Biedingsoorlog losgebarsten rond F1-auto Ricciardo

f1-auto ricciardo

Daniel Ricciardo en CataWiki hebben de handen ineen geslagen om een 'Decade of Daniel' te vieren. Er is een heuse koopgekte ontstaan: mensen willen massaal de F1-auto van Ricciardo in huis halen.

Gekkenhuis

Een ware gekte is losgebarsten in de veilingwereld en het heeft alles te maken met de legendarische ‘Decade of Daniel’ veiling bij Catawiki. Deze veiling viert de F1-carrière van Daniel Ricciardo en brengt diverse objecten uit zijn erfenis onder de hamer, waarbij een deel van de opbrengst wordt geschonken aan het goede doel Wings For Life.

Het paradepaardje van de veiling is zijn STR7, die afgelopen donderdag per boot arriveerde in Amsterdam. Deze auto staat niet alleen te koop, maar is ook het meest spraakmakende item. Ricciardo bestuurde deze wagen tijdens zijn eerste seizoen bij Toro Rosso in 2012 en behaalde er zijn allereerste punten mee in de Formule 1. Een waar collector’s item dus.

View post on Instagram
 

‘Het bezorgde me kippenvel’

“Ik herinner me nog goed hoe ik de STR7 op race dag startte; het bezorgde me kippenvel”, vertelt Daniel Ricciardo over zijn geliefde F1-auto. “Ik voelde enorm veel vertrouwen in die auto. Het is geweldig om racefans de kans te geven om speciale objecten uit mijn beginjaren in de racesport te bezitten!”

‘Decade of Daniel’

Maar er is meer dan alleen de auto. Ook Ricciardo’s racepakken, ondergoed (ja, dat van onder zijn racepak), balaclava’s en Toro Rosso wielmoeren zijn te bemachtigen.

View post on Instagram
 

Losgebarsten biedingsoorlog

Op het moment van schrijven hebben al 77 bieders hun oog laten vallen op de F1-auto, die een geschatte waarde heeft tussen de 350.000 en 400.000 euro. Het huidige hoogste bod bedraagt 314.999 euro en de spanning stijgt met de minuut.

Interesse? Bieden doe je hier.