Grote biceps zijn een van de meest gewilde onderdelen van een mooi lichaam. Maar om speciaal hiervoor een abonnement bij de sportschool te nemen en daar sporadisch heen te gaan is voor sommigen te veel moeite. Daarom zijn er ook oefeningen die je gewoon thuis kunt doen om je biceps te trainen. Bij deze oefeningen heb je geen dumbbells nodig, maar misschien wel andere voorwerpen die je in huis vindt.

Push-ups

Met de welbekende push-up train je niet alleen je borstspieren, maar ook je armen. Je gebruikt hierbij zowel je biceps als je triceps. Hierom is het aantrekkelijk om deze oefening te doen omdat je gelijkmatig breder wordt. Je hebt er niks voor nodig en de armen groeien in verhouding met je borst. Let wel: het echte resultaat behaal je alleen wanneer je de push-ups helemaal correct uitvoert. Kijk hieronder voor tips om de oefening perfect uit te voeren.

Optrekken

Optrekken kan in de sportschool, maar ook thuis. Als je bijvoorbeeld traptreden hebt die je aan de onderkant kunt vasthouden kan je eraan hangen om je vervolgens om te trekken. Als je nooit optrekt kun je hier beter rustig mee beginnen, om je spieren niet te overbelasten en zodat je niet valt. Optrekken is best een zware oefening namelijk. Wil je biceps trainen op een zware, maar heel effectieve manier, zoek dan die trap of deurpost waar je aan kan gaan hangen.

Voorwerpen gebruiken

Er zijn ook voorwerpen in huis die zwaar genoeg zijn om te gebruiken als gewicht. Denk aan zware boeken, een fles water of zelfs bakstenen. Die kun je gewoon oppakken en liften. Vul bijvoorbeeld een waterfles en gebruik die. Hoe sterker je armen, hoe groter de fles. Vaak kun je de gewichten niet heel zwaar maken, maar door veel herhalingen doen kun je toch prima trainen. De oefeningen die je hiermee kunt doen zijn vergelijkbaar met die in de gym, alleen dan met de huis-tuin-en-keuken variant van dumbells. Check hier wat oefeningen ter inspiratie.

Investeren in een thuis-gym

Mocht je het biceps trainen iets serieuzer willen aanpakken maar toch thuisblijven, dan kun je investeringen doen in bijvoorbeeld dumbbells. Deze voorwerpen zijn bij uitstek gemaakt om de biceps mee te trainen. Je kunt hier nog extra attributen bij kopen zoals een grotere stang waar je beide armen tegelijk mee traint. Het voordeel is van dit soort spullen is dat je precies weet met hoeveel gewicht je traint en je investeert in duurzaam materiaal.

Houd je het toch liever bij alleen het lichaamsgewicht en wil je meer dan biceps trainen? Dan zijn er nog veel meer oefeningen met lichaamsgewicht.