Entertainment

Deze rijzende racester droomt van debuut in Formule 1: ‘Kan niet wachten’

bianca bustamante

Bianca Bustamante, een Filipijnse ster in de motorsport, heeft haar zinnen gezet op de vrouwelijke versie van de Formule 1. Ze maakt indruk in de industrie en heeft onlangs haar deelname aan de W Series Academy voor het seizoen 2023 aangekondigd. Ze sprak over haar enthousiasme om deel uit te maken van het programma en hoe het een droom die uitkomt is voor haar.

Racen is Bianca Bustamante met de paplepel ingegoten

Opgegroeid in Laguna, Filipijnen, heeft Bianca Bustamante altijd een passie gehad voor racen. Ze begon al op vijfjarige leeftijd met karten en sindsdien heeft ze grenzen verlegd en oudere en meer ervaren coureurs overtroffen. Haar ambitie is om op een dag te laten zien dat Aziatische coureurs op het wereldtoneel kunnen concurreren en dat vrouwen op de hoogste niveaus van een door mannen gedomineerde sport kunnen winnen.

View post on Instagram
 

Bewezen kampioen

Bianca’s vader is haar grootste supporter geweest gedurende haar kartcarrière. Met haar vaardigheden achter het stuur die gestaag toenemen, heeft ze talloze overwinningen en pole-positions behaald in heel Azië, met overwinningen die zich uitstrekken tot de VS en Australië. Bianca is een bewezen kampioen en heeft vier keer de China Grand Prix Kart Scholarship en drie keer de beroemde Macao International Kart Grand Prix gewonnen.

Haar uitgebreide lijst van prestaties getuigt van haar talent, bescheiden houding en potentieel om een echte kampioen in de motorsport te worden. Een bijzonder hoogtepunt was haar deelname aan de SKUSA SuperNationals van 2015, een van de grootste kartwedstrijden in de VS, waar ze in haar eerste poging indruk maakte door zich als vierde te kwalificeren van de 91 deelnemers en erkenning kreeg als een ster van de toekomst. Ze werd als enige deelnemer uit Azië geselecteerd voor de FIA Girls on Track – Rising Stars beurs in 2021.

‘Kan niet wachten om te debuteren in de W Series Academy’

Bianca Bustamante is enthousiast over haar deelname aan de W Series Academy voor het seizoen 2023 en kan niet wachten om haar debuut te maken in Miami in mei. Ze heeft hard gewerkt met de professionele trainers van de academie om grote verbeteringen te boeken in zowel haar fysieke kracht als mentale focus. Ze kijkt er ook naar uit om dit jaar teamgenoot te zijn van Juju en hoopt dat ze samen aan de wereld kunnen laten zien wat de volgende generatie racers uit Azië kan doen.

View post on Instagram
 

Andere passies van Bianca Bustamante

Naast haar passie voor racen, is Bianca ook academisch ingesteld. Ze studeert momenteel aan de Universiteit van Santo Tomas Angelicum. Ze houdt van Engelse literatuur lezen en haar favoriete romanschrijver is Charlotte Brontë. Haar sportieve held is Niki Lauda en haar favoriete dier is haar hond, Milo