Je bent al die tijd voorgelogen. Beter slapen begint niet bij Beter Bed, maar met een hond. Bij Gewoonvoorhem wisten we al dat honden goed zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat naast je hond slapen zorgt voor een betere nachtrust. Geen eenzame dutjes meer op dat stijlvolle hondenbed. Vanaf nu mag je viervoeter lekker bij je in bed kruipen.

Levensproblemen

Om te kijken naar een oplossing moet je eerst het probleem vinden. Lig je ’s nachts wakker omdat je loopt te piekeren over levensproblemen? Je hond weet hoe het is. Uit onderzoek blijkt dat onze trouwe viervoeter ook last heeft van slapeloze nachten. Het slaappatroon van honden wordt aangetast door de ervaringen van de dag. Als ze voldoende aandacht krijgen, geen stranger danger ervaren en positieve feedback krijgen slapen ze de nacht beter. Ook de voeding kan bepalen hoe je geliefde viervoeter de nacht door zal brengen, verwen hem eens met wat snoepjes van pedigree!

Beter slapen gewoonvoorhem 5

bron: flickr

Beter slapen

Het effect van huisdieren op een goede nachtrust is getest op 962 Amerikaanse vrouwen. 55 procent van de deelnemers slaapt ’s nachts naast een hond. 31 procent slaapt met minstens één kat en 57 procent ligt ook nog naast een menselijk schepsel. Zowel mensen als katten hebben een negatief effect op de nachtrust, door het produceren van geluidsoverlast. Alleen honden hebben volgens dit onderzoek een positief effect. Wij gaan er van uit dat iedereen zijn eigen mening heeft over of ze wel of niet beter slapen naast hun geliefde. Katten daar in tegen. We zeggen niet dat iedereen slecht slaapt naast een kat, maar we begrijpen wel als je problemen ondervindt.

Fotografie: flickr