Other

De Beste Single Malt Whisky komt wederom uit Tasmanië

Beste Single Malt Whisky

Yup, het eiland dat zo’n 240 kilometer ten zuidoosten van het Australische vasteland ligt wordt opnieuw op de kaart gezet. Dit is te danken aan de distilleerderij Sullivans Cove. Met net iets meer dan een half miljoen inwoners op een oppervlakte van 68.401 km² kilometer zou je niet heel veel verwachten van Tasmanië, maar net als in IJsland worden er wonderen verricht. In dit verhaal gaat het echter om de Beste Single Malt Whisky.

Waar IJsland het moet hebben van bier bubbelbaden, kroont Tasmanië zich opnieuw tot heerlijk alternatief vakantielandje met de drankmotor Sullivans Cove. De beroemde distilleerderij, die op korte afstand van Hobart ligt, maakte wereldwijd furore met ‘s werelds beste single malt tijdens de World Whiskies Awards in 2014. Vorig jaar flikten zij hetzelfde kunstje met een fust van hun 16-jarige American Oak. Dit jaar scoorde zij met het tien-jaar oude vat Sullivans Cove French Oak (genummerd TD0217).

Beste Single Malt Whisky van Sullivans Cove

Met deze zegereeks is Sullivans Cove de enige distilleerderij ter wereld die tweemaal op rij de World’s Best Single Cask Single Malt wint. De prijzenkast krijgt dus nu echt gewicht met in totaal drie prijzen. De glorie van hun vloeibare goud komt voor ons ook een teleurstelling. Helaas is ongeveer de helft van het winnende vat werd verpakt in miniatuurflessen van 200 ml en verkocht als onderdeel van een geschenkpakket. Deze pakketten werden vorig jaar vergeven aan de mailinglists van Sullivans Cove. Als jij hier op stond, dan hebben wij niets gezegd, maar anders moet je gaan strijden om een van de slechts 147 overige full-sized flessen te bemachtigen!