Het is april, dit betekent dat het weer nu echt een stuk mooier wordt. Wat is nou een betere manier om hier van te genieten dan even een lekker middagje vissen? Als je je plaatselijke vijver beu bent zijn er nog genoeg andere supertoffe plekken om je hengel uit te slaan. En om écht een geweldige visplek te vinden hoef je niet naar het buitenland toe, want in Nederland zijn er genoeg. Dat brengt ons bij de beste visplekken in Nederland!

beste visplekken in Nederland Gewoonvoorhem

Beste visplekken in Nederland

Wat maakt nou een goede visplek? Om te beginnen moeten er genoeg vissen te vinden zijn. Niet alleen qua aantal, maar ook genoeg qua aantal soorten. De plek moet lekker rustig zijn en niet verstoord worden door de omgeving, maar tegelijk makkelijk bereikbaar zijn. Daarbij wil het oog ook wat, daarom is een mooi uitzicht ook zeker gewenst. Hieronder heb je enkele voorbeelden van de beste visplekken in Nederland:

Vissen op de Waddeneilanden

De beste visplekken vindt je niet altijd rond plassen, meren en rivieren. Nederland ligt aan zee en daar kan je als visliefhebber goed gebruik van maken. Een plek die meteen opkomt als je denkt aan de zee rond Nederland is de Waddenzee, met daarin de Waddeneilanden. Dit is natuurlijk een prachtig gebied is met torenhoge zandheuvels, rustige natuur en mooi uitzicht. Het is ook nog eens een van de beste visplekken van Nederland. Aangezien maar liefst de helft van zo’n 180 verschillende vissoorten hier te vinden is. Je kunt hier prima strandvissen en de kans dat je een zeebaars aan de haak slaat is zeker aanwezig.

de beste visplekken waddeneilanden

Vissen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg biedt eveneens de beste visplekken in Nederland. Dat staat buiten kijf. Dat het qua omgeving een van de beste plekken is hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Tal van beken, rivieren en meren liggen prachtig tussen alle glooiende heuvels en beboste natuur, die ons zuidelijke landsdeel rijk is. Witvissen en Forelvissen zijn er te vinden, naast tal van andere soorten. Plekken die we aanraden om te vissen zijn o.a. de Maas, het plaatsje Well en de Mulderplas.

Vissen in Zeeland

Als er een provincie is die visplekken schreeuwt is het Zeeland wel. Het woord ‘zee’ zit bijvoorbeeld al in de naam. Er is zelfs een heuse website die gaat over vissen in Zeeland. Op die website zijn de beste visplekken opgegeven die uitermate geschikt zijn om even lekker te hengelen. Enkele voorbeelden: Veerse Meer, Grevelingenmeer, Oosterschelde en Westerschelde. Het mooie is dat je hier vissen kunt vangen uit de zee, wat natuurlijk uniek is. Ook kun je genieten van mooie vergezichten en kun je een bezoekje brengen aan de mooie Zeeuwse steden of de deltawerken.

de beste visplekken zeeland

Vissen in Het Groene Hart

Tussen Amsterdam, Gouda en Utrecht bevindt zich Het Groene Hart. Dit is de perfecte plaatst om even tot rust te komen van alle drukte in de Randstad. Wat een geluk voor de liefhebbers van vissen dat je hier goed vis kan vangen. De combinatie van mooie natuur en een levendige vispopulatie maken dit een van de beste visplekken van Nederland. Onder andere de Snoek, Witvis en Karper zijn goed vertegenwoordigd in dit gebied. Sla dus je slag deze lente in Het Groene Hart van Nederland!

Let op: tot 25 mei leven we in de gesloten tijd, waardoor kunstaas in de binnenwateren nog verboden is!