Entertainment

De 10 beste superheldenfilms volgens IMDb

beste superheldenfilms volgens IMDb

Het genre van de helden met buitenaarde krachten, wie is er niet gek op? Om je een handje te helpen met een keuze maken voor je eerstvolgende film zijn dit de 10 beste superheldenfilms volgens IMDb.

Volgens IMDb zijn dit de 10 beste superheldenfilms

Of ze nou gemuteerd, zo geboren of zo gemaakt zijn: superhelden zorgen voor de vetste actiefilms. Inmiddels zijn er al een hele hoop actiehelden bekend waar we graag naar kijken. Dit zijn de 10 beste superheldenfilms volgens hun score op IMDb.

10. Deadpool

In deze film vertolkt Ryan Reynolds de rol van huurmoordenaarde Wade Wilson. Wade, die aan kanker leidt, raakt betrokken bij mysterieuze experimenten. Als gevolg hiervan verdwijnt de kanker en raakt hij immuun tegen elke ziekte. Tegelijkertijd is hij verminkt achtergebleven. Reden voor Wade om het persona ‘Deadpool’ aan te nemen en wraak na te streven.

IMDb-score: 8.0

Watch on YouTube

9. Guardian’s of the Galaxy

Onder andere Bradley Cooper, Vin Diesel en Chris Patt vertolken (stem)rollen in deze superheldenfilm. Guardians of the Galaxy speelt zich af in de ruimte. Onder leiding van Peter Quill (gespeeld door Chris Patt) is een bonte verzameling aan personages op de vlucht door de ruimte. Ze hebben namelijk een belangrijk voorwerp gestolen. Het gezelschap bestaat onder andere uit een boom en uit een wasbeer.

IMDb-score: 8.0

Watch on YouTube

8. Logan

De X-Men films kent elke fan van het superhelden-genre. Verreweg de meest bekende mutant uit de serie is Wolverine. In Logan is hij inmiddels ouder. De mutanten zijn vrijwel volledig uitgestorven en samen met de zieke Charles Xavier leidt Logan een somber bestaan. Alles veranderd wanneer hij een jonge mutant tegenkomt die zijn hulp nodig heeft. Met steengoede recensies en zelfs een Oscar-nominatie is Logan een superheldenfilm die je niet mag missen.

IMDb-score: 8.1

Watch on YouTube

7. Batman Begins

Alle drie de Batman films staan in de top 10 van beste superheldenfilms volgens IMDb. Christian Bale, Morgan Freeman, Cilian Murphy en Liam Neeson spelen in dit eerste deel. We volgen het personage Bruce Wayne (Christian Bale) die, na de dood op zijn ouders, een eigen persona creëert. Als Batman, geïnspireerd op zijn vroegere fascinatie met vleermuizen, zal hij zijn woonplaats beschermen tegen gevaarlijke tegenstanders.

IMDb-score: 8.2

Watch on YouTube

6. V for Vendetta

Bij V for Vendetta moeten we niet meteen denken aan superhelden die lasers kunnen afschieten of die kunnen vliegen. In plaats daarvan is de superheld in de film een anarchistische rebel die in het Engeland van een alternatieve toekomst leeft. Daar heeft een sterk regime het voor het zeggen en worden onschuldige burgers vermoord. De mysterieuze ‘V’ komt in actie om het regime te overmeesteren.

IMDb-score: 8.2

Watch on YouTube

5. The Dark Knight Rises

Dit is het laatste deel in de Batman-reeks. Acteurs als Morgan Freeman en Michael Caine zijn wederom te zien. Andere rollen zijn er voor Tom Hardy en Anne Hathaway. In dit deel moet Batman het opnemen tegen een gevaarlijke terrorist en de League of Shadows.

IMDb-score: 8.4

Watch on YouTube

4. Avengers: Infinity War

Kijk jij graag een superheldenfilm in de bioscoop, dan was Avengers: Infinity War waarschijnlijk één van dé films die destijds hoog op jouw watch-list stond. In dit deel van de The Avengers-serie komt het team, samen met hun handlangers samen. Hun gezamenlijke doel is het verslaan van Thanos voordat hij met zijn Infinity Stones de aarde wil vernietigen.

IMDb-score: 8.4

Watch on YouTube

3. Avengers: Endgame

Na het succesvolle Avengers: Infinity War keek men reikhalzend uit naar het vervolg. Dit vervolg zorgde in 2019 voor een een omzet van maar liefst $2.8 miljard dollar. Hiermee was het de meest succesvolle film ooit. En dit terwijl het salaris van de Avengers: Endgame acteurs ook bizar hoog lag. De gevolgen van Thanos’ aanslag in het voorgaande deel worden in Avengers: Endgame zichtbaar. Het team zal harder moeten vechten dan ooit om hun vrienden te eren en Thanos te stoppen.

IMDb-score: 8.4

Watch on YouTube

2. Spider-man: Into the Spider-Verse

Ook Spider-man mag niet ontbreken tussen de beste superheldenfilms volgens IMDb. Dit is geen film met echte acteurs, maar in plaats daarvan een animatiefilm. Spider-man moet zijn stad beschermen tegen de machtige Kingpin. Hiervoor moet hij door verschillende dimensies in de tijd reizen. Op die manier kan hij met soortgelijke ‘spinfiguren’ in aanraking komen om samen de veiligheid van New York te waarborgen. Onder andere Nicholas Caige en Liev Schreiber leenden hun stem aan Spider-man: Into the Spider-Verse.

IMDb-score: 8.4

Watch on YouTube

1. The Dark Knight

De nummer één onder de beste superheldenfilms is volgens IMDb The Dark Knight. Hierin neemt Batman het op tegen zijn misschien wel meest gevreesde vijand: The Joker. Deze rol werd fenomenaal gespeeld door Heath Ledger. Robert Pattinson is recent bevestigd voor drie nieuwe Batman-films, maar Christian Bale blijft door dit deel toch onze favoriete Batman.

IMDb-score: 9.0

Watch on YouTube